Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules tenisa ranga līderis Rafaels Nadals pēc uzvaras pār Ernestu Gulbi atzina, ka Latvijas tenisists ir viens no labākajiem pasaulē un viņam ir visas iespējas iekļūt labāko desmitniekā.

Atgādinām, ka Dohas turnīra ceturtdaļfinālā ceturtdien Gulbis sīvā, gandrīz divu stundu ilgā cīņā ar 6-7 (3:7), 3-6 zaudēja Nadalam. Tas Gulbim bija ceturtais zaudējums četrās savstarpējās spēlēs ar Nadalu.

"Katra spēle ir smaga. Gulbis ir viens no labākajiem tenisistiem pasaulē un viņam ir laba iespēja kāpt augšup un būt labāko desmitniekā. Viņš ir ļoti bīstams," teica Nadals. "Spēli es iesāku labi, pirmie pieci geimi bija labākie man šonedēļ. Taču tad bija kritums un viņš sāka ļoti labi spēlēt. Tomēr man izdevās pēc tam nospēlēt ļoti labi."

"Pret Gulbi vienmēr ir grūti spēlēt. Pret viņu jāspēlē īpaši. Man šodien nācās rādīt visu, ko spēju, un man par to ir prieks. Bet mans mērķis ir uzvarēt turnīrā," piebilda spānis.

Jau ziņots, ka pirms spēles pret Nadalu Gulbis, kurš Dohas turnīrā bija izlikts ar piekto numuru, otrajā kārtā trešdien otrās kārtas mačā ļoti viegli 49 minūšu laikā ar 6-3, 6-1 pieveica horvātu Antonio Veiču, kurš pamatsacensībās iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas. Savukārt Dohas turnīra pirmajā kārtā otrdien Gulbis, liekot panervozēt līdzjutējiem otrā seta izskaņā, ar 6-3, 7-6 (8:6) pieveica rumāni Viktoru Hanesku. Otrajā setā Gulbis bija vadībā ar 5-3, taču pārsvaru nenosargāja. Savukārt "tie break" izspēlē otrajā setā Gulbis zaudēja pirmajās piecās izspēlēs, bet beigās paglābās un uzvarēja "tie break" ar 8:6, uzvarot arī visā mačā.

Par iekļūšanu Dohas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnīja 45 ieskaites punktus pasaules rangā. Pagājušajā gadā Gulbis turnīrā Dohā arī aizkluva līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās Rodžeram Federeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!