Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Spānijas tenisists Rafaels Nadals pieprasījis ieviest bargākus sodus tenisā, reaģējot uz Aleksandra Zvereva dusmu izvirdumu Akapulko turnīrā, raksta "eurosprot.com".

Jau vēstīts, ka Akapulko dubultspēļu turnīrā Zverevs vairākkārt rupji nolamāja tiesnesi, par viņaprāt nepareiziem pieņemtiem lēmumiem, bet pēc spēles savu raketi vairākkārt dauzīja pret tiesneša paaugstinājumu, kamēr arbitrs tur vēl atradās. Par to viņam piesprieda astoņu nedēļu nosacītu diskvalifikāciju, kā arī 25 000 ASV dolāru lielu naudas sodu.

"Man ar Sašu ir labas attiecības, man viņš patīk un es ar viņu bieži esmu trenējies. Viņš zina, ka rīkojies nepareizi," teica Nadals. "Ja mēs nespēsim kontrolēt šādu attieksmi kortā, tad tādi incidenti notiks reizi dažos mēnešos."

"Ja mēs neesam spējīgi sodīt šādu attieksmi nedaudz skarbāk, tad spēlētāji jutīsies arvien spēcīgāki. Šajā sporta veidā mums jārāda pozitīvs piemērs, īpaši bērniem," viņš turpināja.

Iepriekš arī Serēna Viljamsa kritizēja to, cik mīksts sods piespriests Zverevam, un tas norāda uz dubultajiem standartiem tenisā. Viljamsa bija pārliecināta, ka, ja viņa būtu šādi rīkojusies, viņa tiktu iesēdināta cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!