Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Spānijas tenisists Rafaels Nadals (ATP 4.) savu 14. titulu Francijas atklātajā tenisa čempionātā izcīnījis, spēlējot ar savainotu pēdu, kas mudina sportistu pārdomāt savu nākotni, raksta medijs BBC.

36 gadus vecais Nadals svētdien trijos setos "French Open" finālā pārspēja norvēģi Kasperu Rūdu (ATP 8.), 14. reizi uzvarot šajā "Grand Slam" turnīrā.

Spānis pēcāk atklāja, ka fināla laikā nav jutis savu kreiso pēdu. Lai mazinātu sāpes pēdā, Nadalam turnīra laikā tika veiktas vairākas anestēzijas injekcijas. "Saprotams, ka šo apstākļu dēļ nevaru un nevēlos tā turpināt spēlēt," pēc fināla atzina Nadals.

Divkārtējais Vimbldonas čempions atklāja, ka varētu arī nespēlēt gaidāmajā "Grand Slam" turnīrā Lielbritānijā, kas tiks uzsākts 27. jūnijā. Nadalam nākas sadzīvot ar Millera-Vaisa sindromu – retu, deģeneratīvu slimību, kas ietekmē pēdu kaulus. Vēl desmit dienas pirms "Roland Garros", sportists, piedaloties "Italian Open" turnīrā, pēdas savainojuma dēļ manāmi kliboja.

"Uz Vimbldonu došos, ja mans ķermenis būs gatavs būt Vimbldonā," izteicās spānis. "Tas nav turnīrs, kuru vēlos palaist garām. Domāju, ka neviens nevēlas izlaist Vimbldonu. Ja varēšu spēlēt ar pretiekaisuma līdzekļiem, tad spēlēšu. Spēlēt ar anestēziju? Nē! Nevēlos atkal sevi ielikt tajā pozīcijā."

Nadals atklāja, ka viņa pēdai drīz tiks veikta radiofrekvences ablācija. Ja šī procedūra nesamazinās sāpes pēdā, sportistam nāksies apsvērt iespēju veikt operāciju. "Tādā gadījumā man vajadzēs sev vaicāt, vai esmu gatavs veikt nopietnu operāciju, kas negarantē iespēju atkal būt konkurētspējīgam un varētu piespiest man izlaist ilgu laika nogriezni."

Deģeneratīvā slimība pērn piespieda Nadalam izlaist Vimbldonas un "US Open" čempionātus. Spānis jau pērn baidījās, ka sāpes pēdā varētu viņam piespiest noslēgt karjeru.

"Nekad nebūtu noticējis, ka būšu šeit 36 gadu vecumā, spēlējot finālā savas karjeras svarīgākajā tenisa laukumā. Nezinu, kas notiks nākotnē, bet turpināšu cīnīties," noteica tenisists.

Tieši Parīzē pirms 17 gadiem Nadals izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu un šobrīd viņa kontā ir jau 22 šādas trofejas, kas ir rekords. Tuvākajiem sekotājiem vīriešu turnīros, šveicietim Rodžeram Federeram un serbam Novakam Džokovičam, ir pa 20 "Grand Slam" tituliem.

Tāpat Nadals 36 gadu vecumā kļuva par visu laiku vecāko "Roland Garros" uzvarētāju, pārspējot Andresa Himeno pusgadsimtu veco rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!