Foto: AP/Scanpix/LETA

Sezonas pirmo divu "Grand Slam" turnīru uzvarētājs Rafaels Nadals pirmdien arī Vimbldonas tenisa čempionātā sasniedza ceturtdaļfinālu.

Ceturtās kārtas spēlē ar otru numuru izliktais Nadals ar rezultātu 6-4, 6-2, 7-6 (8:6) pārspēja Nīderlande tenisistu Botiku van de Zandšulpu, kurš izlikts ar 21. numuru. Šī spānietim bija jau 18. uzvara pēc kārtas "Grand Slam" turnīros.

Nadals demonstrēja diezgan pārliecinošu sniegumu, taču trešajā setā, servējot par uzvaru mačā, viņam nodrebēja roka. Van de Zandšulpu izlīdzināja rezultātu, tāpēc bija nepieciešams taibreiks, kurā Nadals nodrošināja uzvaru divu stundu un 22 minūšu laikā.

Ceturtdaļfinālā Nadalam būs jāspēkojas pret amerikāni Teiloru Fricu, kurš izlikts ar 11. numuru. Zīmīgi, ka tieši ASV tenisists Frics Indianavelsas "Masters" sērijas turnīra finālā pieveica Nadalu.

Šī būs astotā reize Nadala karjerā, kad viņš spēlēs Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā

Ceturtdaļfinālu sasniedza arī Austrālijas tenisists Niks Kiris, kurš ar rezultātu 4-6, 6-4, 7-6 (7:2), 3-6, 6-2 trīs stundu un 11 minūšu laikā uzvarēja amerikāni Brendon Nakašimu. Kira pretinieks cīņā par vietu pusfinālā būs Kristians Garins no Čīles, un viņš vairāk nekā četrarpus stundu cīņā ar 2-6, 5-7, 7-6 (7:3), 6-4, 7-6 (10:6) uzvarēja Austrālijas tenisistu Aleksu de Minoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!