Japānas tenisiste Naomi Osaka izstājusies no nākamajā nedēļā Berlīnē paredzēta "WTA 500" sērijas turnīra uz zāles seguma, pirmdien apstiprināja sacensību organizatori.

Osaka nav paziņojusi, kad plāno spēlēt nākamo turnīru, liekot apšaubīt savu dalību Vimbldonā, kas sākas 28. jūnijā, un Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Esam saņēmuši paziņojumu, ka Osaka nevar startēt Berlīnē. Pēc konsultēšanās ar savu komandu viņa nolēmusi ieturēt pauzi," sacīja Berlīnes turnīra preses dienesta pārstāvis.

Berlīnes turnīrs sākas 14. jūnijā.

Jau ziņots, ka 23 gadus vecā četrkārtējā "Grand Slam" turnīru uzvarētāja bijusi uzmanības centrā kopš viņa izstājās no "Roland Garros" pēc konflikta par atteikšanos apmeklēt preses konferences.

Par preses konferences neapmeklēšanu Parīzē ar otro numuru izsētajai Osakai tika piespriests 15 000 ASV dolāru (12 267 eiro) liels naudas sods, kā arī piedraudēts izslēgt viņu no turnīra par obligāto saistību pret plašsaziņas līdzekļiem nepildīšanu. Tāpēc Japānas zvaigzne no turnīra izstājās pēc pirmās kārtas mača.

Sestdien Osaka savā "Instagram" kontā atklāja, ka cīnās ar depresiju un trauksmi, kas saasinās pēc tikšanās ar plašsaziņas līdzekļiem.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova Parīzē vienspēlē nepārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs norisināsies līdz 13. jūnijam, kad noslēgsies 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!