Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko pārī ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku pirmdien uzvarēja Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra dubultspēļu otrajā kārtā, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Ostapenko un Kičenoka otrajā kārtā ar 6-4, 7-5 uzvarēja ASV tenisisti Nikolu Miličeru-Martinesu un austrālieti Elenu Peresu, kuras turnīrā nebija izsētas.

Pirmajā setā Latvijas/Ukrainas duets guva panākumu, pateicoties trīs uzvarētiem geimiem pēc kārtas seta izskaņā.

Savukārt otrā seta ievadā Ostapenko/Kičenoka izvirzījās vadībā ar 3-1, kam sekoja trīs pretinieču uzvarēti geimi, pārņemot vadību ar 3-4. Turpinājumā Latvijas/Ukrainas pāris panāca neizšķirtu, taču Milčere-Martinesa/Peresa jau nākamajā geimā atgriezās vadībā ar 4-5. Tāpat kā pirmajā, arī otrajā setā Ostapenko/Kičenokai izskaņā izdevās gūt panākumus trīs geimos pēc kārtas, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar 7-5.

Ceturtdaļfinālā Ostapenko/Kičenoka spēkosies ar mača, kurā tiksies Kirstena Flipkensa (Beļģija)/Sara Sorribesa-Tormo (Spānija) un Belinda Benčiča (Šveice)/Viktorija Golubiča (Šveice), uzvarētājām.

Par uzvaru otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 215 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka Ostapenko, kas WTA rangā ieņem 12. vietu un šajā turnīrā bija izsēta ar desmito numuru, vienspēļu sacensību pirmajā kārtā ar 2-6, 6-4, 4-6 piekāpās neitrālajai sportistei Jekaterinai Aleksandrovai, kura Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ nevar pārstāvēt savu dzimteni. Aleksandrova pārvarēja sacensību kvalifikācijas barjeru un ieņem 45. vietu pasaules rangā.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Ostapenko nopelnīja desmit pasaules ranga punktus.

Madrides turnīrs uz māla seguma norisināsies līdz 7. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!