Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko (WTA 50.) piektdien uzsāka dalību 1000 punktu WTA sērijas tenisa turnīrā Madridē, ar 6-3, 6-1 sagraujot Slovēnijas pārstāvi Polonu Hercogu (WTA 73).

Sākotnēji Ostapenko bija paredzēts pirmajā kārtā tikties ar Svetlanu Kuzņecovu, kura traumas dēļ atsauca savu dalību. Hercoga nepārvarēja kvalifikāciju, taču pēc Kuzņecovas atteikšanās spēlēt viņa iekļuva pamatturnīrā kā laimīgā zaudētāja.

Abas tenisistes aizvadīja savu pirmo savstarpējo spēli, un Ostapenko vajadzēja stundu un četras minūtes, lai gūtu pārliecinošu uzvaru.

Spēles sākums bija diezgan līdzīgs, tomēr Ostapenko piektajā geimā lauza pretinieces servi un ieguva vadību. Pirmo setu viņa noslēdza ar vēl vienu breiku. Otro setu tenisiste no Latvijas aizvadīja vēl pārliecinošāk, maču noslēdzot ar pieciem uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar ASV tenisistu Venusas Viljamsas (WTA 91.) un Dženiferas Breidijas (WTA 14.) pāra uzvarētāju.

Otrajā kārtā iekļuvusi arī Anasastija Sevastova, kura pirms tam pārvarēja kvalifikāciju. Viņu sagaida mačs ar Lielbritānijas sportisti Johannu Kontu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!