Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 29. jūnijā, viegli pārvarēja prestižā Vimbldonas čempionāta otro kārtu, ar 6-2, 6-2 pieveicot pieredzējušo beļģieti Janīnu Vikmaijeri.

Ostapenko septīto reizi spēlē Vimbldonā un ceturto reizi tiek tālāk par otro kārtu. Pērn viņa Vimbldonā izstājās trešajā kārtā, bet labākais sasniegums ir pusfināls.

Ostapenko dominēja spēlē, tīri uzvarot 45 izspēles un kopā gūstot 75 punktus, bet pieļaujot arī 28 nepiespiestās kļūdas. Vikmaijere nebija tik aktīva šajā spēlē, tīri uzvarot tikai sešās izspēlēs, pieļaujot četras kļūdas un gūstot 56 punktus. Vikmaijerei spēlē bija tikai divas breikbumbas, un abas Ostapenko atspēlēja.

Ostapenko spēli sāka ar breiku, vēlāk vēlreiz laužot pretinieces serves geimu un droši uzvarot pirmo setu 35 minūtēs. Līdzīgi Ostapenko darbojās otrajā setā, nedodot pretiniecei cerības uz cīņas gaitas laušanu un triumfējot spēlē 72 minūšu laikā.

https://www.sofascore.com/tennis

Tagad piektdien Ostapenko trešajā kārtā tiksies ar rumānieti Irinu Begu, kura divos setos ar rezultātu 6-4, 6-4 pieveica itālieti Elizabetu Kokjareto.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!