Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 31. maijā, piedzīvoja zaudējumu sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātajā čempionāta - ievadā, pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 3-6 piekāpjoties amerikānietei Sofijai Keninai, kas izlikta ar ceturto numuru.

Ostapenko 2017. gadā triumfēja "French Open", bet nākamajās četrās reizēs trīsreiz nav pārvarējusi pirmo kārtu. Pagājušā gadā Ostapenko tika līdz trešajai kārtai.

Ostapenko teicami sāka spēli, panākot 2-0, bet ātri zaudēja serves geimu. Tenisistes tad apmainījās zaudētiem serves geimiem, bet turpinājumā savas serves geimus nosargāja. Ostapenko devītajā geimā zaudēja serves geimu, bet nākamajā geimā Kenina sev nodrošināja uzvaru setā.

Otrajā setā Ostapenko nenosargāja vadību 4-1, ļaujot Keninai izlīdzināt rezultātu 4-4. Atšķirībā no pirmā seta, šoreiz Ostapenko bija labāka un emocionāli uzvarēja otro setu.

Trešais sets ritēja kā pa viļniem, Ostapenko izmisīgi cenšoties pacīnīties par uzvaru mačā. Nonākusi zaudētājos ar 0-3, Ostapenko atspēlēja breiku, bet uzreiz zaudēja serves geimu. Līdzīga "viļņošanās" turpinājās nākamajos geimos, bet devītajā geimā Ostapenko "sausā" zaudēja savu serves geimu un arī visu maču.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!