Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 18. janvārī, ceturto reizi karjerā sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu, kas ir viņas labākais sasniegums "Australian Open".

Otrās kārtas mačā Ostapenko, kas izlikta ar 17. numuru, ar 7-6 (7:5), 5-7, 6-0 pieveica ungārieti Annu Bondari. Tagad nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar Katerinu Baindlu, kura pasaules rangā ir tikai 97. vietā un kura pirmo reizi karjerā vienspēlēs tikusi līdz kāda "Grand Slam" turnīra trešajai kārtai

Pirmajā setā piektajā geimā Bondara izmantoja breikbumbu, bet jau nākamajā geimā Ostapenko atjaunoja līdzsvaru spēlē 3-3. Ungārijas tenisiste tad vēlreiz lauza Ostapenko serves geimu, tad nosargāja savu serves geimu, panākot 5-3. Ostapenko nosargāja savu servi, bet tad "sausā" uzvarēja pretinieces serves geimu, atkal izlīdzinot rezultātu (5-5). Nākamajos divos geimos pretinieces nosargāja savu servi, līdz ar to pirmā seta likteni izšķīra "tie break" izspēle. 13. geimā Ostapenko ar breiku nonāca iedzinējos 4:5, turklāt divas serves bija ungārietei. Tajā brīdī Ostapenko uzvarēja divas izspēles pēc kārtas un tad ar savu servi uzvarēja setu ar 7-6 (7:5).

Otrā seta sākumā tenisistes divas reizes apmainījās breikiem, bet turpinājumā līdz pat 12. geimam nevienai no viņām neizdevās tikt pie breika iespējas. Ostapenko neveiksmīgi aizvadīja 12. geimu, kurā servēja – ungāriete panāca 0-40 un tad ar sitienu no labās uzvarēja otro setu ar 7-5.

Ostapenko pēc neveiksmes otrajā setā iespaidīgi sāka izšķirošo setu. Latvijas tenisiste divas reizes lauza pretinieces servi un panāca 4-0. Latvijas tenisiste tad vēlreiz lauza pretinieces servi un mirkli vēlāk droši uzvarēja setā ar 6-0, svinot panākumu visā mačā trīs setu cīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!