Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas otrā labākā tenisiste Jeļena Ostapenko pēc izstāšanās no Īstbornas turnīra labā noskaņojumā un sportiskā formā gatavojas savam piektajam Vimbldonas čempionātam.

Vimbldonas čempionāts ir viens no veiksmīgākajiem Ostapenko karjerā, ja neskaita fantastisko uzvaru "French Open". 2014. gadā viņa uzvarēja Vimbldonas junioru sacensībās, nākamajā gadā jau pieaugušo konkurencē pārvarēja pirmo kārtu, 2017. gadā aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn bija pusfinālā. Tā kā pērn viņa spēlēja pusfinālā, tad Ostapenko šogad Vimbldonā jānospēlē labi, lai nepiedzīvotu krasu kritumu pasaules rangā.

Šonedēļ Ostapenko neliela savainojuma dēļ izstājās no turnīra Īstbornā, tomēr jau pēc pāris dienām viņa Londonā aizvadīja pilnvērtīgus treniņus. Lai gan Londonā sestdien valdīja liels karstums, Ostapenko aizvadīja divus treniņus un jutās droši kortā. Treniņos Ostapenko piestrādāja pie iespējamām uzbrukuma kombinācijām, bet kopumā uzmanība tika veltīta visiem spēles elementiem. Spēcīgi viņa izpildīja forhendus, un pēc viena trenerim un sparingpartnerim Krišjānim Stabiņam bija jāizsaka komplimenti par tik neņemamu sitienu.

Kopumā Ostapenko komanda ļoti labā noskaņojumā un ar lielu atbildību aizvadīja nodarbību, ik pa laikam atļaujoties arī jokus. Pēc treniņa viena no Ostapenko trenerēm Irina Čičmarova atzina, ka Īstbornas turnīrā spēle netika pabeigta piesardzības dēļ, lai lieki neriskētu ar veselību. Tagad sportistei viss ir kārtībā un Londonā aizvadīti labi treniņi. Trenera izteica cerību, ka visam ir jābūt kārtībā, sākoties Vimbldonas čempionātam.

Ostapenko savu piekto Vimbldonas čempionātu, visticamāk, sāks pirmdien, kad pirmajā kārtā tiksies ar spēcīgo un pieredzējušo taivānieti Suveju Sje. Taivānas tenisiste Vimbldonā izlikta ar 28. numuru, bet Ostapenko pasaules rangā ieņem 35. vietu. Pagājušā gadā Taivānas tenisiste Vimbldonā pārvarēja trīs kārtas, vēl karjeras laikā viņa reizi bijusi trešajā kārtā, bet pārējās reizēs izstājusies pirmajā vai otrajā kārtā.

Sieviešu vienspēlēs Latviju vēl pārstāvēs valsts labākā tenisiste Anastasija Sevastova, kura sestdienas rītā aizvadīja sparingtreniņu kopā ar Ķīnas tenisisti Vanu Sjanu. Sevastova turnīrā ir izlikta 12. numuru, bet Ķīnas tenisiste – ar 15. numuru.

Sevastova pirmajā kārtā tiksies amerikānieti Kristiju Ānu, kura pasaules rangā ieņem vien 191. vietu. Visticamāk, Sevastovai pirmās kārtas mačs arī notiks jau pirmdienā, kad ir Vimbldonas čempionāta pamatturnīra pirmā spēļu diena.

Savukārt vīriešu vienspēlēs Latviju pārstāvēs Ernests Gulbis, kurš tiksies ar ATP ranga 56.vietas īpašnieku Leonardo Maijeru no Argentīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!