Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā, zaudējot tikai trīs geimus.

Pasaules ranga 22. vietas īpašniece Ostapenko, kura turnīrā izlikta ar 19. numuru, stundas laikā pārliecinoši ar 6-0, 6-3 uzvarēja vien 17 gadus veco čehieti Lindu Fruhvirtovu (WTA 58.).

Ar iekļūšanu trešajā kārtā Ostapenko nopelnījusi 65 WTA ranga punktus un nepilnu 50 000 ASV dolāru naudas balvu. Madrides turnīrā viņa trešo kārtu sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Pirmajā setā Ostapenko demonstrēja dominējošu sniegumu, uzvarot visos sešos pirmajos geimos un trīs reizes pēc kārtas nobreikojot talantīgo čehieti. Otrais sets jau izvērtās spēkos līdzvērtīgāks. Kaut arī Ostapenko to iesāka līdzīgā stilā, triumfējot pirmajos divos geimos, Fruhvirtova parādīja raksturu un trešajā geimā nobreikoja latvieti un pēc tam arī pirmo reizi nosargāja savu servi.

Latvijas tenisiste, rezultātam esot 3-3, gan spēja lauzt otrā seta gaitu. Viņa ne tikai kārtējo reizi nobreikoja Čehijas spēlētāju, bet uzvarēja arī savos serves geimos, izcīnot pelnītu uzvaru.

Madrides turnīra trešajā kārtā Ostapenko stāsies pretī neitrālajai tenisistei Ludmilai Samsonovai (WTA 18.).

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!