Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 17. martā, izstājās no Sanktpēterburgas WTA turnīra, otrās kārtas mačā sīvā cīņā ar 3-6, 6-7 (9:11) zaudējot rumānietei Žaklīnai Kristianai.

Rumāniete, kura šobrīd WTA pasaules rangā ieņem tikai 160. vietu, pirmo reizi karjerā iekļuva kāda WTA sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Ostapenko spēli sāka ar breiku, bet tad rumāniete pārņema iniciatīvu un izvirzījās vadībā ar 5-2. Ostapenko atkal pēc neveiksmēm daudz enerģijas veltīja nevajadzīgai runāšanai un vainīgo meklēšanā, nespējot atgūt spēles ritmu - zaudējums pirmajā setā ar 3-6.

Otrajā seta sākumā nekas neliecināja, ka Ostapenko varētu vērst spēli sev par labu, jo trešajā geimā viņa zaudēja serves geimu. Pēc zaudēta serves geima Ostapenko palūdz medicīnisko pārtraukumu, jo problēmas viņai radīja kreisās plaukstas locītava.

Tas kļuva par pavērsiena punktu otrajā setā, jo Ostapenko atspēleja breiku, izlīdzinot cīņu setā. Dramatiski izvērtās otrā seta izskaņa. 11. geimā Ostapenko zaudēja servi, nākamajā geimā Kristiana tika pie mačbumbas, ko Latvijas tenisiste atspēlēja. Ostapenko pēc brīža lauza pretinieces serves geimu, tādējādi tenisistēm bija jāaizvada "tie break".

Vairāk nekā 15 minūšu ilgā "tie break" izspēlē Ostapenko ar apņēmību atspēlēja trīs mačbumbas, bet nākamajā mačbumbā rumāniete trāpīja pa gala līniju, kas viņai atnesa karjerā pagaidām lielāko uzvaru.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!