Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pēc Vimbldonas tenisa čempionāta zaudējusi trīs pozīcijas, ierindojoties 37. vietā.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisisti Ostapenko, Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis Vimbldonas čempionāta vienspēļu turnīrā izstājās jau pirmajā kārtā.

Pēc prestižā turnīra Ostapenko noslīdēja uz 37. vietu, bet Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova saglabāja 66. pozīciju. Vēl Diāna Marcinkeviča no 402. vietas pakāpās uz 362. pozīciju.

Tikmēr Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pēc vienas pozīcijas kāpuma ieņem 60. vietu. No pārējiem Latvijas tenisistiem Miķelis Lībietis ieņem 475. vietu, Mārtiņš Podžus ierindojas 769. pozīcijā, Jānis Podžus atrodams 1211. vietā, bet Artūrs Lazdiņš un Mikus Losbergs atrodami 1339. un 1692. vietās.

WTA ranga līderpozīcijā joprojām ir Serēna Viljamsa, kurai seko Angelika Kerbere, Garbīne Mugurusa, Agņeška Radvanska un Simona Halepa. TOP 10 atrodas arī Viktorija Azarenka, Venusa Viljamsa, Roberta Viči, Karla Suaresa Navaro un Svetlana Kuzņecova.

ATP rangā Novāks Džokovičš joprojām ir pārliecinošā līderpozīcijā, bet aiz viņa ierindojas Vimbldonas čempionāta uzvarētājs Endijs Marejs un slavenais Rodžers Federers. Aiz TOP 3 atrodas Rafaels Nadals, Stens Vavrinka, Kei Nišikori, Milošs Raoničs, Tomašs Berdihs, Dominiks Tīms un Žo Vilfrīds Tsonga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!