Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārlieku nebēdā par svētdien Seulas WTA 250 punktu turnīra finālā piedzīvoto zaudējumu, taču atzina, ka pirmajā setā vajadzējis izmantot savas iespējas.

Seulas turnīra pirmā rakete Ostapenko svētdien finālā ar 6-7 (4:7), 0-6 piekāpās Jekaterinai Aleksandrovai, kaut gan pirmajā setā bija vadībā ar 5-3 un servēja par uzvaru tajā. Savukārt otrajā setā viņai bija kājas trauma, kas liedza nopietni pacīnīties par titulu.

"Nemelošu, esmu sarūgtināta, ka spēli nevarēju noslēgt pienācīgi. Taču no aizvadītās nedēļas ņemšu tikai pozitīvo, šeit vienmēr ir lieliski spēlēt. Paldies Dienvidkorejas faniem par atbalstu!" vietējos līdzjutējus slavēja Ostapenko.

"Finālā nerādīju savu labāko spēli. Iepriekšējos mačos mans sniegums ar katru reizi uzlabojās. Fināla laikā guvu nelielu traumu, tāpēc otro setu nevarēju nospēlēt labi, bet man pašai pirmajā setā vajadzēja izmantot tās iespējas, kas man bija," skaidroja Latvijas tenisiste. "Nākamreiz šeit atgriezīšos spēcīgāka. Esmu šajā turnīrā uzvarējusi jau iepriekš, tāpēc man nav ko zaudēt."

Ostapenko par Seulas turnīra uzvarētāju kļuva 2017. gadā - neilgi pēc sensacionālā triumfa "French Open". Karjeras laikā viņa guvusi piecus WTA titulus.

Šonedēļ latvietei paredzēta dalība WTA turnīrā Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!