Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien, 25. jūnijā, ar dominējošo un izcilu sniegumu iekļuva Īstbirnas WTA 500 punktu turnīra finālā, pusfinālā ar 6-4, 6-1 pieveicot Jeļenu Ribakinu no Kazahstānas.

Tādējādi sestdien Īstbornā būs Baltijas fināls - Ostapenko tiksies ar Igaunijas labāko tenisisti Anetu Kontaveitu. Igaunijas tenisiste pusfinālā pieveica itālieti Kamilu Džordži, kura pirmā seta izskaņā izstājās no tālākas cīņas.

Ostapenko spēles sākumā bija nospiedošs pārsvars, viņa divreiz lauza pretinieces serves geimu un panāca 3-0. Tad gan Ribakina atspēlēja šos divus breikus, bet Ostapenko ātri atguva vadību ar breiku. Šoreiz Latvijas tenisiste vadību neizlaida no rokām un uzvarēja pirmo setu ar 6-4.

Jau pirmā seta izskaņā Ribakinai bija problēmas ar muguru, viņai tika sniegta medicīniskā palīdzība, kas, iespējams, ietekmēja viņas sniegumu turpinājumā. Ostapenko gan spēja neatslābināties un pārliecinoši uzvarēja otrajā setā ar 6-1, uzvarot visā mačā.

Ostapenko astoto reizi karjerā un pirmo reizi kopš 2019. gada rudens spēlēs kāda turnīra finālā. Iepriekšējo reizi līdz finālam viņa tika 2019. gada oktobrī, kad uzvarēja Luksemburgas turnīru. Viņas karjerā vēl ir uzvaras vienā "Grand Slam" turnīrā 2017. gadā "Roland Garros" un tajā pašā gadā arī uzvara Seulas turnīrā.

Četros finālos Ostapenko neizdevās uzvarēt Kvebekā (2015. gadā), Dohā (2016. gadā), Čārlstonā (2017. gadā) un Maiami (2018. gadā).

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!