Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc uzvaras Brimingemas WTA turnīra pirmajā kārtā Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko pauda gandarījumu par uzvaru, kaut gan neesot parādījusi savu labāko sniegumu. Tāpat viņa uzsvēra, ka mačā vairāk cīnījusies ar sevi, ne pretinieci Rebeku Marīno no Kanādas.

Ar pirmo numuru izliktā Ostapenko pirmdien sarežģītā cīņā Birmingemas "WTA 250" turnīra vienspēļu pirmajā kārtā ar 6-2, 5-7, 6-3 uzvarēja Marīno. Latvijas tenisistei šo spēli bija iespēja noslēgt jau otrajā setā, kad viņa atradās vadībā ar 5-1, tomēr viņa divreiz neizservēja maču un parūpējās par dramatisku trīs setu cīņu.

"Lielākā pretiniece sev šajā mačā biju es pati. Līdz 5-1 otrajā setā spēlēju tiešām labi, Marīno īsti neko neparādīja, viņa savā spēlē neko nemainīja. Tomēr tad es sāku cīnīties pati ar sevi, netrāpīju bumbiņām, bet esmu gandarīta, ka uzvarēju. Mans līmenis ir krietni augstāks nekā viņas, un to arī apliecināju laukumā," tieša televīzijas sarunā turpat kortā pēc spēles bija Ostapenko.

Šādi Ostapenko izteikumi neatstāja vienaldzīgus arī tribīnēs sanākušos skatītājus, kuri reaģēja ar nelielu neizpratni un ūjināšānu.

"Grūti vērtēt Marīno sniegumu, jo šis nebija viens no maniem labākajiem mačiem. Ja es būtu spēlējusi labāk, būtu uzvarējusi ievērojami vieglāk," skaidroja Ostapenko. "Marīno galvenais trumpis ir serve. Ja izdodas to apturēt un iesaistīt viņu garākās izspēlēs – tā ir atslēga uz uzvaru. Esmu spēlējusi pret lieliskām servētājām, piemēram, Karolīna Plīškova, tāpēc esmu pie kā tāda jau pieradusi."

"Uzdevums bija uzvarēt savas serves geimos. Tas gan bija nedaudz izaicinoši, jo veiksmīgas pirmās serves procents nebija augsts, bet centīšos pie tā piestrādāt," norādīja pasaules 16. rakete.

Savukārt Marīno pasaules rangā šobrīd ir tikai 107. vietā un Brimingemas pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas.

"Marīno nebija ko zaudēt, bet es turnīrā esmu izlikta ar pirmo numuru. Mentāli zināju, ka man šī spēle ir jāuzvar. Kā nekā rangā esmu augstāk, tāpēc visi no tevis sagaida uzvaru. Līdz ar to ir augstāks spiediens," pauda Ostapenko.

"Vienmēr ir vieglāk spēlēt pret pretiniekiem, kuri rangā atrodas augstāk. Iespējams, uzliku sev pārāk lielu spiedienu. Esmu gandarīta, ka, neparādot savu labāko sniegumu, tik un tā varēju uzvarēt. Mīlu spēlēt uz zālāja seguma. Vēlētos, lai uz tā varētu spēlēt ilgāk," Birmingemas turnīra otrajā kārtā Ostapenko pretiniece būs Ukrainas pārstāve Dajana Jastremska (WTA 79.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!