Foto: Publicitātes foto

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Itālijā notiekošā Santamargaritas di Pulas ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālu.

Pašlaik 16 gadus vecā Ostapenko, kura WTA vienspēļu rangā šonedēļ pakāpusies līdz 656.pozīcijai, ceturtdaļfināla mačā ar 6-4, 6-4 uzvarēja WTA ranga 812.vietā esošo Francijas sportisti Žozefīni Bualemu.

Sportistes šo cīņu sāka jau piektdien, tomēr tā tika apturēta brīdī, kad Ostapenko atradās vadībā ar 6-4, 1-0.

Pēc tam sestdien Latvijas pārstāve aizvadīja arī pusfināla cīņu, kurā ar 6-1, 6-2 sagrāva pasaules 767.raketi Hloju Pakē no Francijas.

Par fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi septiņus pasaules ranga punktus. Līdz šim viņa ITF līmenī finālos spēlējusi četras reizes, allaž izcīnot uzvaras.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Latvijas tenisiste ar 7-6 (7:3), 7-5 pieveica Odreju Albī no Francijas, kura turnīrā bija izlikta ar astoto numuru, bet pasaules rangā atrodas 683.vietā, savukārt otrajā cīņā viņa ar 7-5, 6-2 uzvarēja Janeki Vikerinku no Nīderlandes, kura sacensības sāka vēl no kvalifikācijas, bet pašlaik pasaules rangā atrodas 1091.vietā.

Sestdien vai svētdien Ostapenko duetā ar Rozāliju van der Heku no Nīderlandes, kuras izliktas ar otro numuru, aizvadīs arī šī turnīra dubultspēļu sacensību finālu. Titula mačā Latvijas un Nīderlandes duets samēros spēkus ar spānietēm Ivonni Kavalje-Reimersu un Olgu Saesu Larru.

Par fināla sasniegšanu Ostpaneko nopelnījusi septiņus pasaules ranga punktus. Līdz šim Latvijas pārstāve izcīnījusi sešus ITF raudzes dubultspēļu titulus.

Kā ziņots, Ostapenko ITF 10 000 sērijas turnīrā Santamargaritā di Pulā piedalās jau ceturto nedēļu pēc kārtas. Pirmajā nedēļā viņa vienspēlēs zaudēja pusfinālā, bet dubultspēlēs apstājās ceturtdaļfinālā, turpinājumā triumfēja gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, bet pagājušajā nedēļā vienspēlēs apstājās ceturtdaļfinālā, bet dubultspēlēs zaudēja jau pirmajā kārtā.

Ostapenko Santamargaritā di Pulā plānojusi spēlēt arī nākamajā nedēļā, kad viņai pievienosies vēl viena Latvijas tenisiste Laura Gulbe.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!