Foto: Publicitātes foto

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien sasniedza Itālijā notiekošā Santamargaritas di Pulas ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfinālu.

Pašlaik 16 gadus vecā Ostapenko, kura WTA rangā ieņem rekordaugsto 635.vietu, ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-2 pārliecinoši apspēlēja īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieci Debori Čjesu, kura WTA rangā ieņem 912.pozīciju.

Par pusfināla sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnījusi četrus pasaules ranga punktus, bet pusfinālā viņa tiksies ar itālieti Martinu Karegāro, kura sacensībās izlikta ar piekto numuru, bet WTA rangā šobrīd ieņem 406.pozīciju.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-1, 6-3 pārspēja vācieti Štefāniju Štēmeri, kura ir pasaules 855.rakete, bet pēc tam ar 6-0, 5-7, 6-4 uzvarēja itālieti Džūliju Susarello, kura ir pasaules 524.rakete un turnīrā bija izlikta ar astoto numuru.

Dubultspēļu sacensībās Ostapenko duetā ar Rozāliju van der Heku no Nīderlandes ceturtdien sasniedza pusfinālu, kur piektdien būs jāspēkojas ar rumānieti Diānu Buzeanu un itālieti Klaudiju Džiovini, kurām ticis otrais numurs.

Par pusfināla sasniegšanu sportistes tikušas pie četriem WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Latvijas un Nīderlandes duets šajā turnīrā izlikts ar ceturto numuru, bet pirmajā kārtā viņas ar 6-1, 6-2 pārspēja itālietes Martu Belluočo un Džūliju Guideti, kuras dalībai sacensībās bija saņēmušas "wild card". Savukārt otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla mačā Ostapenko/van der Heka ar 6-2, 6-4 pārspēja Tesu Siņo no Šveices un Karlu Tulī no Francijas.

Ostapenko ITF 10 000 sērijas turnīros Santamargaritā di Pulā piedalās jau piekto nedēļu pēc kārtas. Pirmajā nedēļā viņa vienspēlēs zaudēja pusfinālā, bet dubultspēlēs apstājās ceturtdaļfinālā, turpinājumā triumfēja gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, bet aizpagājušajā nedēļā vienspēlēs apstājās ceturtdaļfinālā, kamēr dubultspēlēs zaudēja jau pirmajā kārtā. Pagājušajā nedēļā Ostapenko atkal tika pie tituliem gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Šajā turnīrā piedalījās arī Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja 19 gadus vecā pusmāsa Laura Gulbe, kura WTA rangā ieņem 1273.vietu, taču viņa ceturtdien piedzīvoja neveiksmi vienspēļu sacensību otrajā kārtā.

Par dalību turnīrā Gulbe, kura pirms tam sekmīgi cīnījās kvalifikācijas sacensībās, nopelnīja vienu ranga punktu. Tāpat viņa pārī ar Susarello piedalījās arī dubultspēlēs, taču cieta zaudējumu pirmajā kārtā, pie ranga punktiem netiekot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!