Foto: DELFI

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirms dueļa pret titulēto ADV izlasi Federācijas kausa izcīņā neslēpa, ka pirmās spēles pretiniece leģendārā Serēna Viljamsa viņai allaž bijusi elks, tāpēc viņai būs liels gods spēlēt pret tik izcilu sportisti.

Latvijas tenisistes sestdien agrā rītā pēc Latvijas laika uzsāks Federācijas kausa pasaules grupas kvaifikācijas dueli pret spēcīgo ASV izlasi. Pirmajā mačā Anastasija Sevastova spēlēs pret "Australian Open" čempioni Sofiju Keninu, bet pēc tam Ostapenko tiksies ar Serēnu Viljamsu. Dueļa otrajā dienā Ostapenko spēlēs pret Keninu, bet pēc tam Sevastova pret Serēnu Viljamsu. Pagaidām paredzēts, ka piektajā mačā – dubultspēlē – Sevastova un Ostapenko tiksies ar Betāniju Mateku-Sendsu un Elisoni Riski.

"Spēlē pret Serēnu man būs lieliska iespēja atrasties vienā kortā ar tik izcilu tenisisti. Viņa tik daudz ir devusi mūsu sportam. Kopš es augu viņa man vienmēr ir bijusi elks. Tā man būs izcila iespēja un izbaudīšu katru brīdi," pēc izlozes teica Ostapenko.

Sevastova atklāja, ka savu pirmo pretinieci Keninu labi zina, jo sanācis arī trenēties kopā. "Ar Sofiju esam labi draugi. Es viņu labi zinu. Mēs spēlējam Brisbenā, pērn tikāmies Maljorkā. Būs grūti. Mēs bieži trenējamies kopā, tāpēc viena otru labi pazīstam."

Pirmsspēles preses konferencē Ostapenko uzsvēra, ka Federācijas kausā viņa cīnās par Latviju un tās godu, tāpēc šīs spēles viņai ir īpašas.

"Vienmēr esmu lepna, ka varu pārstāvēt savu valsti. Šīs pāris nedēļas gadā man ir īpašas, jo mēs nespēlējam sev, mēs spēlējam par valsts godu. Centīšos rādīt to labāko sniegumu un izbaudu šīs pāris nedēļas gadā," piebilst Ostapenko, kura pēc Austrālijas atklātā čempionata atguvusi Latvijas pirmās raketes godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!