Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ("Australian Open") otrās kārtas spēlē trīs setos pārspēka mājinieci Ajlu Tomljanoviču.

Latviete guva panākumu ar rezultātu 6-0, 3-6, 6-4.

Ostapenko padevās ļoti labs sākums, latvietei pirmajā setā dominējot un nezaudējot nevienu geimu. Spēles turpinājums gan bija daudz līdzīgāks, austrālietei uzlabojot savu servi un veiksmīgāk darbojoties garajās izspēlēs.

Mača otrajā setā austrāliete darbojās pārliecinošāk, pārspējot Ostapenko ar rezultātu 3-6.

Izšķirošais sets arī sākās ļoti līdzīgi. Austrāliete uzvarēja savu pirmo serves geimu un ar to pašu atbildēja Ostapenko. Pēc tam abas tenisistes apmainījās "breikiem" un rezultāts kļuva 2-2.


Tam sekoja divi Ostapenko uzvarēti geimi, kas pietuvināja latvieti uzvarai mačā. Tomēr Austrālijas pretiniece nepadevās, pārliecinoši uzvarot nākamajā geimā. Lai gan nākamajā geimā servēja latviete, tā sākumā atkal labāk darbojās Tomljanoviča, bet geima turpinājumā latviete atguvās un ar skaistām izspēlēm panāca 5-3.

Austrāliete pārliecinoši uzvarēja savu nākamo serves geimu, nezaudējot nevienu punktu. Tas gan šķietami neietekmēja latvieti, kura pārliecinoši darbojās mača izšķirošajās izspēlēs un tika pie uzvaras pret mājinieci.


"Esmu ļoti priecīga, ka izdevās uzvarēt trešajā setā. Šī bija gara diena, bet tā noslēdzās pozitīvi un es priecājos par iekļūšanu nākamajā kārtā, " pēc spēles norādīja latviete.
Turnīra trešajā kārtā Ostapenko spēkosies ar Viktoriju Azarenku (WTA 22.), kura savā otrās kārtas spēlē ar rezultātu 6-4, 3-6, 6-2 pārspēja Klāru Tausoni (WTA 96.).

Portāls "Delfi" piedāvāja sekot mača teksta tiešraidei(ja teksta tiešraides logs uzreiz neparādās, pārlādējat pārlūka šķirkli vēlreiz).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!