Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 6. februārī, ar uzvaru sāka Abu Dabī WTA 500 punktu turnīru.

Sacensībās ar piekto numuru izliktā Ostapenko, kura WTA rangā atrodama 12. vietā, vairāk nekā divu stundu ilgā pirmās kārtas cīņā ar 7-5, 1-6, 7-5 uzvarēja planētas 42. raketi, amerikānieti Danielu Kolinsu.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ostapenko ieguvusi 55 WTA ranga punktus un 11 500 ASV dolāru prēmiju.

Kā viena no turnīra favorītēm Ostapenko šo spēli nesāka pārliecinoši. Cīņa kortā bija līdzvērtīga, taču pirmā seta septītajā geimā Kolinsa ieguva breiku, pēcāk izvirzoties vadībā ar 5-3. Latvijas pirmā rakete gan parādīja raksturu un pamanījās uzvarēt nākamos četrus geimus pēc kārtas, tostarp divreiz nobreikojot pretinieci.

Savukārt otrajā setā Ostapenko bija pilnībā pazaudējusi savu spēli, ātri nonākdama iedzinējos ar 0-4. Sasmelt izlieto neizdevās, tāpēc uzvarētāja izšķīrās izšķirošajā - trešajā - setā. Tajā abas tenisistes aizvadīja nervus kutinošu cīņu, Kolinsa arī izrādīja neapmierinātību ar latvietes komandu, acīmredzami norādot, ka Ostapenko mamma nosaukusi viņu ne pārāk glaimojošā vārdā.

Ostapenko ātri ieguva breika pārsvaru, ko Kolinsa astotajā geimā atspēlēja. Tomēr galotnē atkal pārāka bija latviete, 11. geimā "sausā" nobreikojot pretinieci un pēc tam aukstasinīgi izservējot maču.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar ķīnieti Cjiņveņu Dženu (WTA 29.) vai kvalifikāciju pārvarējušo kanādieti Rebeku Marīno (WTA 74.).

Pērn februārī Ostapenko triumfēja Dubaijas 500 punktu turnīrā, kā arī tika līdz pusfināliem turnīros Sanktpēterburgā un Katarā, tāpēc šomēnes viņai jāaizstāv daudz punktu, lai nepiedzīvotu kritumu WTA rangā.

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu Ostapenko un Kolinsas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!