Foto: LETA

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko (WTA 43.) un Anastasija Sevastova (WTA 46.) pirmdien jau pirmajā kārtā izstājās no dalības "Italian Open" turnīrā Romā

.Ostapenko ar rezultātu 4-6, 3-6 zaudēja Polijas tenisistei Magdai Linetei (WTA 35.), bet Sevastova pirmās kārtas spēlē piekāpās Itālijas pārstāvei Jasmīnei Paolīni (WTA 99.) - 2-6, 3-6.

Sevastova spēles gaitā neuzvarēja nevienu savas serves geimu, pretiniecei piekāpjoties ar rezultātu 2-6, 3-6. Tādējādi liepājniece šīs sezonas WTA tūrē desmit spēlēs piedzīvojusi jau deviņus zaudējumus.

Mačs jau no tā paša sākuma bija negaidītām kļūdām pilns un saraustīts. Sevastova spēja lauzt vienu pretinieces servi, panākot rezultātu 1-2, bet tad divas reizes pēc kārtas palika bez punktiem savos serves geimos. Lai gan seta izskaņā Paolīni izniekoja divas mačbumbas, ar trešo Itālijas tenisiste uzvarēja setu.

Otrais sets sagādāja vēl savdabīgāku spēles gultni, abām tenisistēm kopā zaudējot septiņus serves geimus pēc kārtas. Šāda sērija gan tika noslēgta, Paolīni gūstot visus punktus savā serves geimā un izcīnot uzvaru.

Anastasija Sevastova spēlē kopā izpildīja vien sešus netveramus sitienus no spēles, bet pieļāva 15 nepiespiestas kļūdas.

Ostapenko mačs pret Lineti iesākās veiksmīgi, un viņa izvirzījās vadībā ar 3-1, tomēr turpinājumā viņa zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Breika deficītu viņa vairs neatspēlēja un zaudēja pirmo setu.

Otrajā setā Latvijas tenisiste nonāca iedzinējos ar 0-2, taču bet spēja lauzt pretinieces servi un izlīdzināt rezultātu. Bet Linete atkal pēc tam spēlēja veiksmīgāk un izmantoja to, ka Ostapenko nespēja trāpīt savas serves ar tādu precizitāti, kā gribētos.

Ostapenko visā spēlē pieļāva 15 dubultkļūdas, bet pirmās serves realizācijas procents bija tikai 39%. Ostapenko šajā spēlē tika pie trim breikbumbām, no kurām realizēja divas. Savukārt Linetei bija 15 breikbumbas, no kurām izmantoja piecas.

Portāls "Delfi" piedāvāja abu spēļu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!