Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien, 25. februārī, piedzīvoja zaudējumu Dohas turnīra pusfinālā, ar 1-6, 4-6 piekāpjoties igaunietei Anetei Kontaveitai.

Tādējādi pārtrūka Ostapenko deviņu uzvaru sērija. Savukārt Kontaveita turpina fantastisko karjeras posmu - viņai šis būs piektais fināls pēdējos septiņos turnīros septītais fināls kopš 2021. gada septembra.

Interesanti, ka Ostapenko uzvaru sērija sākās pēc zaudējuma Sanktpēterburgas turnīra pusfinālā Kontaveitai. Tagad igauniete sagādāja Ostapenko atkal zaudējumu, pārtraucot uzvaru sēriju. Šajā gadā Ostapenko ir četri zaudējumi un divi no tiem ir spēlēs pret Kontaveitu.

Tenisistes līdzīgi sāka spēli, nosargājot savus serves geimus. Spēles ceturtajā geimā Ostapenko panāca 40-0 un varēja "sausā" uzvarēt geimu, bet igauniete palūdza video atkārtojumu, kas bija labvēlīgs Kontaveitai. Turpinājums bija katastrofāls Ostapenko - viņa zaudēja 17 no 19 izspēlēm un zaudēja pirmo setu ar 1-6.

Ostapenko neveiksmju sērija turpinājās otrā seta sākumā, divreiz zaudējot serves geimu. Tādējādi Kontaveita pēc 1-1 pirmā seta sākumā uzvarēja astoņos geimos pēc kārtas un otrajā setā izvirzījās vadībā ar 3-0. Ostapenko tad vienu breiku atguva, taču turpinājumā Kontaveita nosargāja pārsvaru sīvā cīņā un iekļuva finālā. Igaunijas tenisistei ļoti paveicās otrā seta desmitajā geimā - Ostapenko pie breikbumbas bija tuvu uzvarai izspēlē, bet bumbiņa pēc Kontaveitas izmisīga sitiena knapi aizķēra tīkla trosi un pārkrita pāri Latvijas tenisistes korta pusē. Mirkli vēlāk Kontaveita uzvarēja setu un maču, lai gan Ostapenko bija tuvu tam, lai setā būtu 5-5.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!