Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 3. februārī, nepārvarēja "Gippsland Trophy WTA 500" turnīra trešo kārtu, piekāpjoties urkainietei Jeļinai Svitoļinai. Vairāk nekā divu stundu cīņā Ostapenko atzina pretinieces pārākumu ar 7-6 (7:4), 3-6, 2-6.

Pirmajā setā Ostapenko bija vadībā ar 5-2, bet tad zaudēja četrus geimus pēc kārtas un bija tuvu neveiksmei pirmajā setā. 12. geimā Ostapenko lauza pretinieces servi, bet pēc tam "tie break" izspēlē atspēlējās no 0:3 un bija pārāka ar 7:4, uzvarot pirmo setu.

Otrā seta otrajā geimā Svitoļina lauza Ostapenko servi, nākamajā geimā Ostapenko neizmantoja divas iespējas paņemt pretinieces serves geimu, kas ļāva ukrainietei panākt 3-0. Vadību šajā setā Svitoļina neatdeva, uzvarēja ar 6-3 un izlīdzināja cīņas gaitu. Ižškirošā seta sākumā Ostapenko divreiz zaudēja serves geimu, kas ļāva pretiniecei panākt 3-0. Lai gan vienu breiku Ostapenko atspēlēja, septītajā geimā viņa atkal zaudēja savu servi un pēc brīža arī visu maču (7-6 (7:4), 3-6, 2-6).

Ostapenko par iekļūšanu "Gippsland Trophy WTA 500" astotdaļfinālā nopelnīja 55 WTA ranga punktus, kas gan viņai nepalīdzēs uzlabot pozīcijas WTA rangā pirms sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - "Australian Open", kas sāksies nākamo pirmdien 8. februārī. Pirmajā kārtā Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 45. vietu, ar 4-6, 6-3, 6-1 pārspēja itālieti Sāru Erani, bet otrajā ar 6-4, 7-5 pieveica Danku Koviniču no Melnkalnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!