Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien, 27. martā, prestižā Maiami WTA turnīra trešās kārtas mačā ar 3-6, 2-6 zaudēja pasaules ranga līderei austrāietei Ešlijai Bārtijai un izstājās no vienspēļu sacensībām. Savukārt Anastasija Sevastova bez cīņas iekļuva nākamajā kārtā un tagad spēlēs astotdaļfinālā.

Par tikšanu Maiami turnīra trešajā kārtā Ostapenko nopelnīja 65 ieskaites punktus, kas viņai ļaus nedaudz pakāpties WTA rangā un pietuvoties TOP 50.

Ostapenko spēlē iegāza nestabilais sniegums. Viņa tīri uzvarēja vairākas izspēles, tomēr vēl vairāk pieļāva kļūdas, daudzas no kurām bija svarīgos brīžos.

Ostapenko spēles pirmajā geimā lika manīt pretiniecei, ka nebūs viegla pastaiga. Latvijas tenisiste tika pie vairākām breikbumbām, ko gan neizmantoja un vēlāk zaudēja pirmo geimu astoņu minūšu cīņā. Jau nākamajā geimā Ostapenko zaudēja savu servi, nespējot to atgūt pirmā seta turpinājumā - zaudēts pirmais sets ar 3-6.

Otrā seta sākumā Ostapenko uzvarēja savu un pretinieces serves geimu, šķietami panākot lūzumu cīņas gaitā, izvirzoties vadībā ar 2-0. Tomēr tad iniciatīvu atguva Bārtija, uzvarot sešus geimus pēc kārtas, tādējādi apliecinot pirmās raketes godu.

Vēlu vakarā pēc Latvijas laika trešās kārtas spēli bija plānots aizvadīts Sevastovai, kurai tomēr nenāksies doties kortā. Viņas pretiniece, pasaules rnaga trešais numurs Simona Halepa traumas dēļ izlēmusi izstāties no turnīra, tādējādi liepājniece bez cīņas iekļuva astotdaļfinālā.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Sevastova tikusi pie 120 ieskaites punktiem, un arī viņa pietuvosies WTA ranga TOP 50.

Portāls "Delfi" piedāvāja Ostapenko un Bārtijas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!