Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien tomēr neaizvadīs pirmās kārtas cīņu Vimbldonas tenisa čempionātā, ziņo organizatori.

Ostapenko pirmās kārtas cīņa pret francūzieti Oseanu Dodēnu bija paredzēta kā ceturtā 14. kortā. Pirmdienas spēļu grafiku ietekmēja lietus, kura dēļ uz ilgāku laiku mači kortos bez jumta tika apturēti.

Pirmais mačs 14. kortā arī ieilga, un duelis starp francūzieti Adrianu Manarino un austrālieti Maksu Pērselu risinājās nepilnas četras stundas, uzvaru ar 6-3, 7-6 (7:0), 4-6, 4-6, 6-4 svinot tenisistam no Francijas.

Tā kā šajā kortā vēl jānotiek vienai vīriešu turnīra un vienai sieviešu turnīra spēlei, Ostapenko un Dodēnas cīņa tika pārcelta uz citu dienu, jo tās sākums būtu pārāk vēlu.

Kopumā pirmdien tika pārceltas sešas sieviešu turnīra spēles un četras spēles vīriešu turnīrā.

Vimbldonas čempionāta organizatori ziņo, ka Ostapenko un Dodēnas duelis risināsies otrdien pulksten 13.00 pēc Latvijas laika.

Pasaules rangā Ostapenko ierindojas 17. vietā, bet turnīrā viņa izsēta ar 12. numuru. Savukārt Dodēna ieņem 85. vietu.

Abas tenisistes līdz šim tikušās divas reizes, katrai tiekot pie vienas uzvaras. Pēdējo reizi viņas spēkojās Dohas "WTA 1000" turnīrā, kurā pie panākuma tika Ostapenko.

Uzvarētājai otrajā kārtā būs jātiekas ar kādu no neizsētajām sportistēm - Beļģijas tenisisti Janīnu Vikmaijeri (WTA 603.) vai Ķīnas pārstāvi Liņu Džu (WTA 98.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!