Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pirms trim gadiem ASV atklātajā čempionātā uzvarējušais horvāts Marins Čiličs piektdien šī gada turnīra trešajā kārtā cieta negaidītu neveiksmi pret argentīnieti Djego Švarcmanu, kurš gan arī šosezon rāda atzīstamu sniegumu.

Horvāts cieta neveiksmi ar 6-4, 5-7, 5-7, 4-6, otro gadu pēc kārtas Ņujorkā ciešot zaudējumu trešajā kārtā, kamēr Švarcmans pirmo reizi karjerā "Grand Slam" turnīros sasniedzis astotdaļfinālu.

Čiličs, kurš turnīrā bija izlikts ar piekto numuru, bet pasaules rangā ir septītais, jūlijā aizkļuva līdz Vimbldonas čempionāta finālam, kurā cieta neveiksmi pret titulēto šveicieti Rodžeru Federeru, piedevām tajā mačā guva traumu. Tieši tāpēc viņš līdz ASV atklātajam čempionātam nevienā citā turnīrā nepiedalījās, tomēr turnīru Ņujorkā sāka gana pārliecinoši, pirmajās divās kārtās izcīnot divas drošas uzvaras.

Tomēr piektdien aizvadītajā mačā labāks bija Švarcmans, kuram turnīrā ir 29.numurs, bet ATP pasaules rangā viņš ir četras pozīcijas zemāk.

Zīmīgi, ka Švarcmanam šī bija karjerā vien otrā uzvara pret TOP10 spēlētājiem, lai gan viņš ir aizvadījis 15 šādas cīņas.

Nākamajā kārtā argentīnietis tiksies pret francūža Luka Pujē un Kazahstānu pārstāvošā Mihaila Kukuškina cīņas uzvarētāju.

Tāpat astotdaļfinālu piektdien sasniedza 35 gadus vecais itālis Paolo Lorenci, kurš ar 6-2, 6-4, 6-4 uzvarēja savu tautieti Tomasu Fabjano. Zīmīgi, ka pasaules ranga 40. vietā esošais Lorenci kļuvis par vecāko tenisistu atklātās ēras laikā, kas sākās 1967. gadā, kurš šādā vecumā pirmo reizi "Grand Slam" turnīrā ticis starp 16 labākajiem tenisistiem.

Tāpat sacensības turpina ar 12. numuru izliktais spānis Pavlo Karreno Vusta (Spānija), kurš ar 6-3, 6-4, 6-3 uzveica Nikolā Maī no Francijas.

Jau vēstīts, ka šī gada ASV atklātajā čempionātā vīru turnīrā nepiedalās pieci augstākā līmeņa spēlētāji. Turnīrā nespēlē Endijs Marejs, pagājušā gada čempions Stans Vavrinka, kā arī Novāks Džokovičs, japānis Kei Nišikori un Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs.

ASV atklātais čempionāts ilgs līdz 10. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!