Foto: AP/Scanpix/LETA

Pārsteidzošu zaudējumu otrdien Jūrmalas WTA "International" sērijas turnīra jeb "Baltic Open" pirmās kārtas spēlē piedzīvoja savulaik pasaules ranga 21. vietā bijusī Sorana Kirstja no Rumānijas, tikmēr ar otro numuru izliktā francūziete Karolīna Garsija izcīnīja panākumu.

Kirstja (WTA 96.) pirmajā mačā ar 0-6, 4-6 piekāpās krievietei Valentīnai Ivaņenko, kura pirms tam pārvarēja turnīra kvalifikāciju. Iepriekš tenisistes bija tikušās vienu reizi, kad 2016. gada rumāniete Maljorkas turnīra ceturtdaļfinālā izrādījās pārāka.

Zaudējusī Kirstja 2013.gadā decembrī sasniedza savu karjeras augstāko vietu rangā - 21. pozīciju, tomēr kopš tā laika viņa nevienu gadu nav spējusi noslēgt augstāk par 37. vietu.

Tikmēr uzvaru savā pirmajā mačā izcīnīja ar otro numuru izliktā francūziete Garsija (WTA 22.), kas ar 6-3, 6-7 (6:8), 6-6 (8:6) sīvā cīņā pieveica Kristīnu Pliškovu no Čehijas (WTA 85.). Šī bija jau trešā abu spēlētāju tikšanās reize, kurā visas uzvaras izcīnījusi francūziete.

Savukārt rumāniete Patrīcija Tiga (WTA 264.), kas aizvadītajā nedēļā Bukarestes "International" turnīra otrajā kārtā pieveica Anastasiju Sevastovu, otrdien ar 6-2, 6-1 pārspēja Ankitu Rainu (WTA 191.) no Indijas. Otrajā kārtā rumānieti sagaida cīņa ar ukrainieti Anhelīnu Kaļiņinu (WTA 139.), kas pirmajā mačā visai pārsteidzoši ar 4-6, 6-4, 6-1 uzveica sacensību trešo numuru Kateržinu Siniakovu no Čehijas.

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko (WTA 83.) un Anastasija Sevastova (WTA 11.) savas pirmās turnīra spēles aizvadīs otrdienas vakarā, spēkojoties attiecīgi ar Bernardu Penu no ASV (WTA 74.) un Varvaru Flinku no Krievijas (WTA 128.).

Jau ziņots, ka pirmdien otro kārtu sasniedza Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča, kura izcīnīja savu pirmo uzvaru WTA turnīru pamatsacensībās. Iepriekš šī turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Daniela Vismane un Kamilla Bartone.

Latvija šāda līmeņa WTA sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Turnīra rīkotāja ir Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM", bet iepriekš šīs sacensības tika rīkotas Maskavā, tomēr pērn nolemts tās pārcelt uz Jūrmalu.

"Baltic Open" turnīrā tenisistes cīnīsies par 250 000 dolāru (223 000 eiro) balvu fondu, turklāt uzvarētāja iegūs 280 WTA ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!