Krievijas tenisiste Dināra Safina muguras savainojuma dēļ atteikusies no turpmākās dalības Dohas WTA "Tour Championships" turnīrā, līdz ar viņa zaudēs ranga pirmo vietu sezonas izskaņā.

23 gadus vecā Safina muguras traumas dēļ trešdien nespēja pabeigt savu pirmo spēli WTA "Tour Championships" sacensībās Dohā, kurās piedalās tikai astoņas sezonas labākās tenisistes.

Pasaules ranga līdere Safina Baltās grupas mačā tikās ar serbieti Jeļenu Jankoviču un pirmajā setā pie rezultāta 1-1 ar asarām acīs pameta kortu.

Līdz ar to pasaules ranga pirmo vietu šīs sezonas izskaņā ieņems amerikāniete Serēna Viljamsa, kura pirms Dohas turnīra no Safinas atpalika par 155 punktiem.

Serēna Viljamsa Sarkanās grupas mačā otrdien ar rezultātu 7-6 (8:6), 7-5 pieveica krievieti Svetlanu Kuzņecovu, kas ir pietiekami, lai atgrieztos WTA ranga pirmajā vietā pēc Safinas izstāšanās.

Safinas vietu Dohas WTA "Tour Championships" turnīrā tagad ieņems Vera Zvonarjova no Krievijas.

Dohas WTA "Tour Championships" turnīrā pēc viena apļa cīņām no katras grupas izkļūs divas spēcīgākās tenisistes, kas turpinās cīņu pusfinālā. Būtiska nozīme šajos mačos ir arī aizvadīto setu skaitam, kas vēlāk var izšķirt vietu sadalījumu grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!