Foto: Reuters/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otro kārtu ar grūtībām trešdien pārvarēja sieviešu ranga otrā spēcīgākā tenisiste Marija Šarapova, bet vīriešu turnīrā problēmas radās slavenajam Rodžeram Federeram.

Šarapova spēlē pret savu tautieti Aleksandru Panovu atspēlēja divas mačbumbas un divarpus stundu ilgā cīņā bija pārāka ar 6-1, 4-6, 7-5. Šarapovai problēmas radās jau otrajā setā, kad Panova panāca 5-2. Šarapovai bija iespēja izlīdzināt rezultātu 5-5, tomēr Panova nosargāja pārsvaru un uzvarēja setu. Trešajā setā Panova sākumā izvirzījās vadībā ar 2-0, tad desmitajā geimā viņai bija divas mačbumbas, kuras Šarapova atspēlēja. Tad turnīra otrā rakete uzvarēja gan šo geimu, gan nākamos divus un iekļuva nākamajā kārtā.

"Australian Open" sieviešu vienspēļu turnīra trešajā kārtā no izliktajām tenisistēm trešdien iekļuva arī Jekaterina Makarova (10numurs), Sāra Erani (14.numurs), Šuai Pena (21.numurs) un Karolīna Pliškova (22.numurs).

Tikmēr vīriešu vienspēļu turnīrā problēmas otrās kārtas spēles sākumā radās Federeram, kurš turnīrā izlikts ar otro numuru. Cīņā pret itāli Simoni Bolelli slavenais šveicietis zaudēja pirmo setu, bet tad saņēmās un uzvarēja mačā ar 3-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Vīriešu vienspēļu turnīrā trešajā kārtā trešdien vēl iekļuva Endijs Marejs (sestais numurs), Tomašs Berdihs (septītais numurs), Grigors Dimitrovs (10.numurs), Rišārs Gaskē (24.numurs), Davids Gofins (20.numurs), Leonardo Maijers (26.numurs) un Martins Kližans (32.numurs). Otro kārtu trešdien pārvarēja arī turnīra 14. numurs Kevins Andersins, kurš trīs setos ar 6-2, 6-2, 7-6 (7:3) pārspēja lietuvieti Ričardu Beraņķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!