Foto: stock.xchng
Deivisa kausa izcīņas fināla piektajā spēlē svētdien serbu tenisists Viktors Troickis ar rezultātu 6-2, 6-2, 6-3 uzveica Mišelu Lodrā no Francijas, palīdzot Serbijas komandai ar rezultātu 3-2 uzveikt Francijas tenisistus un pirmo reizi kļūt par Deivisa kausa izcīņas uzvarētājiem.

Pirms svētdienas spēlēm vadībā ar rezultātu 2-1 atradās Francijas komanda, taču serbu Novāka Džokoviča un Troicka uzvaras turnīrā tomēr ļāva triumfēt Balkānu reģiona pārstāvjiem.

Izšķirošajā spēlē Troickis, kurš pasaules rangā ieņem 29. vietu, pirmajos divos setos pārliecinoši tika galā ar savu pretinieku, katrā no tiem Lodrā ļaujot uzvarēt tikai divos geimos. Savukārt spēles trešajā setā uz laukuma valdīja spēkos daudz līdzvērtīgāka cīkstēšanās, taču, pateicoties veiksmīgam seta iesākumam un nobeigumam, virsroku atkal guva Troickis, atnesot Serbijai uzvaru finālsacensībās.

Šī bija pirmā Serbijas komandas uzvara Devisa kausa izcīņā, savukārt Francijas izlase par prestižo balvu cīnījās jau 10. reizi. Iepriekšējo reizi Deivisa kausu Francija ieguva 2001. gadā, kad finālā ar 3-2 Melburnā pārspēja Austrāliju.

Šī bija pirmā reize kopš 2005.gada, kad Deivisa kausa izcīņas uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešamas maksimāli iespējamās piecas spēles.

Kā ziņots, pirmajā spēlē piektdien Gaels Monfiss trijos setos ar 6-1, 7-6 (7:4), 6-0 uzvarēja Tipsareviču, bet otrajā cīņā Džokovičs ar rezultātu 6-3, 6-1, 7-5 pieveica Simonsu.

Savukārt trešajā spēlē sestdien Francijas tenisisti Lodrā un Arno Klemāns ar 3-6, 6-7 (3:7), 6-4, 7-5, 6-4 sīvā cīņā uzvarēja Nenadu Zimonjiču un Troicki, izvirzot Franciju vadībā ar rezultātu 2-1.

Svētdien izlīdzinājumu panāca Džokovičs, kurš ar rezultātu 6-2, 6-2, 6-4 pieveica Monfisu.

Iepriekšējos divos gados pēc kārtas Deivisa kausa izcīņas trofeju ieguva Spānijas tenisisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!