Foto: EPA/Scanpix/LETA

Titulētā ASV tenisiste Serēna Viljamsa veltījusi atzinīgus vārdus 15 gadus vecajai tautietei Kori Gofai, kura veica, iespējams, lielāko šī gada Vimbldonas čempionāta pārsteigumu, sasniedzot dāmu vienspēļu astotdaļfinālu kārtu.

Gofas izcilā spēļu sērija apstājās astotdaļfinālā, kad 313. vietā rangā esošā amerikāniete ar 3-6, 3-6 piekāpās Rumānijas tenisistei Simonai Halepai, kura rangā atrodas septītajā pozīcijā.

Amerikāniete turnīra gaitā bija apspēlējusi bijušo sieviešu tenisa pirmo raketi Venusu Viljamsu. Jaunā tenisiste pēcāk atzina, ka māsas Serēnu un Venusu Viljamsas viņa tur elku lomā, bet viņas guļamistabas sienu savulaik esot rotājis Serēnas Viljamsas plakāts.

“Jūtos pagodināta, ka mans plakāts kādā dzīves posmā bijis uz viņas istabas sienas. Drīz viņa pati būs redzama uz citu meiteņu sienām. Tas ir jauki, jo tas turpināsies paaudzi no paaudzes,” portālā “wtatennis.com” citēta Serēna Viljamsa.

Pieredzējusī tenisiste, kura šobrīd rangā ieņem desmito vietu, arīdzan izteicās, ka Gofai acīmredzot nemaz neesot vajadzīgi jebkādi padomi no viņas puses.

“Domāju, ka viņa visu dara lieliski. Esmu liela viņas līdzjutēja un mīlu viņas ģimeni. Jūtos ļoti lepna par viņas paveikto. Domāju, ka tas būtu nepareizi no manas puses tagad iejaukties un dot viņai padomus,” skaidroja Viljamsa.

Pati Viljamsa "Grand Slam" vienspēļu pamatturnīros debitēja 1998. gadā, kura 26. septembrī viņai apritēja 17 gadi. Amerikānietes labākais sasniegums bija ceturtās kārtas sasniegšana "French Open", bet tā gada Vimbldonā Viljamsa pārvarēja divas kārtas.

“Domāju, ka dažas 15 gadīgas tenisistes kā es nezinātu, ko darīt Vimbldonā. Koko [tenisistes iesauka] jau zina, kā rīkoties. Tas atkarīgs no situācijas. Domāju, ka viņa jau ir pilnībā gatava šāda līmeņa tenisam. Nevar vērtēt katru 15 gadīgu cilvēku vienādi,” izteicās 23 "Grand Slam" turnīrus uzvarējusī Viljamsa.

Gofa, kura Vimbldonas pamatturnīrā iekļuva caur kvalifikāciju, provizorisko varētu pakāpties no 331. vietas rangā uz vietu labāko 140 tenisistu starpā. Tenisiste ir jaunākā sieviešu sportiste, kura sasniegusi “Grand Slam” astotdaļfināla kārtu, kopš 14 gadīga Dženifera Kapriati sasniedza 1990. gada “French Open” pusfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!