Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV tenisistei Serēnai Viljamsai nāksies šķirties no desmit tūkstošiem ASV dolāru par Vimbldonas "Grand Slam" čempionāta laukuma seguma sabojāšanu ar raketi, bet Itālijas tenisists Fabio Foņini saņēmis trīs tūkstošu dolāru sodu par izteicienu, ka vēlētos, lai Vimbldona uzsprāgtu, vēsta BBC.

Viljamsa pāridarījumu veikusi treniņā vēl pirms Vimbldonas čempionāts bija sācies.

Septiņkārtējā Vimbldonas uzvarētāja tiecas pēc sava 24. "Grand Slam" titula un ceturtdaļfināla spēlē tiksies ar tautieti Elisoni Riski, kura pirmdien pārsteidza tenisa pasauli, ceturtajā kārtā ar 3-6, 6-2, 6-3 pieveicot pasaules ranga līderi Ešliju Bārtiju no Austrālijas.

Viljamsa, kurai šis vien ir sestais turnīrs šogad, rangā ieņem 11. vietu, bet Riske atrodas 55. pozīcijā.

Savukārt ATP rangā 10. vietā esošais Foņini sodīts par labi dzirdamu, itāļu valodā veiktu izteicienu sestdien aizvadītā spēlē pret ASV pārstāvi Tenisu Sandgrēnu. Mača gaitā ar 12. numuru izsētais Foņini, kurš piekāpās 3-6, 6-7 (12:14), 3-6, esot teicis: "Vēlos kaut šeit uzsprāgtu bumba."

Tenisists, kurš iepriekš jau izpelnījies sliktu slavu par sieviešu tiesnesei vērstu rupju valodu 2017. gada "US Open", gan uzreiz pēc spēles par sevis teikto atvainojās.

"Tas bija cīņas karstumā izsprucis komentārs. Fabio bija pietiekami apzinīgs, lai uzreiz atvainotos," teica Vimbldonas izpilddirektors Ričards Luiss, kurš tādēļ soda apmērus esot samazinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!