Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien Sidnejas WTA "Premier" tenisa turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:3), 4-6, 4-6 saspringtā cīņā piekāpās šveicietei Tīmeai Bačinski.

Abas tenisistes aizvadīja pirmo savstarpējo spēli karjerā, un tas ilga teju trīs stundas. Sevastova jaunākajā pasaules rangā ierindojas 13. vietā un šajā turnīrā tika izsēta ar devīto numuru, bet Bačinski, kura pēdējos divus gadus cīnījusies ar daudzajiem savainojumiem, atrodama 192. pozīcijā. Savulaik viņa bijusi pat devītajā vietā pasaulē.

Pirmajā setā katra tenisiste pa četrām reizēm lauza pretinieces servi, un cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Sevastova bija veiksmīgāka ar 7:3. Otrā seta ievadā abām labāk veicās ar serves noturēšanu, taču tad atkal viņas apmainījās ar breikiem. Turpinājumā Bačinski vēlreiz lauza servi un izvirzījās vadībā 5-3, un šo pārsvaru noturēja līdz seta beigām. Trešais sets atkal iesākās ar abu spēlētāju uzvarētiem pretinieču serves geimiem, bet tad pie rezultāta 2-2 Bačinski ieguva breika pārsvaru. Sevastova uzreiz atspēlējās, tomēr pēc tam atkal nespēja nosargāt savu servi. Šo viena breika deficītu Sevastova tā arī nespēja atspēlēt.

Sevastova par izstāšanos pirmajā kārtā nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Sidnejas turnīrā startēs arī Jeļena Ostapenko, kura otrdien aizvadīs pirmās kārtas maču pret Ešliju Bārtiju no Austrālijas.

Ostapenko pārī ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu pirmdien aizvadīja dubultspēļu turnīra pirmo kārtu, un rezultātu 6-2, 2-6, 6:10 piekāpās ar ceturto numuru izliktajām Nadjai Kičenokai no Ukrainas un čehietei Barborai Strīcovai.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!