Foto: DELFI

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jau pirms svarīgās Federāciju kausa Pasaules otrās grupas spēles pret slovākieti Rebeku Šramkovu bija diezgan pārliecināta par savu uzvaru, jo pretiniecei šādu spēles līmeni būtu grūti noturēt, preses konferencē teica Sevastova.

Jau vēstīts, ka Sevastova ar savu pārliecinošo uzvaru ar rezultātu 6-3, 6-2 pār Šramkovu nodrošināja Latvijas izlasei trešo panākumu pār Slovākijas izlasi, kas garantēja vietu pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā

"Es zināju, ka viņa nevarēs noturēt šo līmeni pārāk ilgi. Zināju, ka viņa var nospēlēt divus, trīs labus geimus, bet pēc tam viņai spēle pajuks, taču viņai nebija ko zaudēt. Es zināju, kā viņa spēlēs, zināju, kādas būs viņas kļūdas. Beigās bija grūti pabeigt spēli, taču es to izdarīju. Satraukums bija nedaudz lielāks nekā vakar, arī bija nogurums bija, jo vakar spēli pabeidzu vēlu. Tas satraukums pat nedaudz palīdzēja. Uzvara ir svarīgākais," pēcspēles preses konferencē teica Sevastova.

"Pēc pirmā seta viss izskatījās labi, taču dažos geimos bija grūti. Otrā seta sākšana ar breiku vienmēr palīdz," turpināja Sevastova, kura uzsvēra, ka šodien vairs negribējās iet kortā. "Man jau otrdien jāspēlē Dohā, tāpēc rezultāts 3-0 ir labs. Varu atpūsties un izbaudīt spēli."

Latvijas izlase pārspēlēs par vietu Pasaules grupā cīnīsies aprīlī, un Sevastova bija ļoti optimistiski noskaņota par to, ka varēs atkal pārstāvēt Latviju. Viņai aprīlī jāpiedalās Liepājas tenisa halles atklāšanā, turklāt tajā laikā viņa svinēs savu dzimšanas dienu.

"Atmosfēra bija forša. Tāpat kā vakar. Negaidīju, ka abās dienās atnāks tik daudz cilvēku," neslēpa Sevastova. "Es zināju, ka šī būs smaga un stresa pilna nedēļa, bet tikām ar to galā."

Savukārt Šramkovai šī spēle bija daudz smagāka nekā pret Jeļenu Ostapenko.

"Anastasija bija labāka nekā Jeļena. Centos izdarīt spiedienu, taču viņa nepieļāva nepiespiestās kļūdas. Man pat īsti nebija iespēja gūt punktus. Man vajag spēlēt šādas, lai varētu veidot savu spēles stilu," teica slovākiete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!