Foto: EPA/LETA
Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Monterejas WTA "International" sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 1-6, 5-7 piekāpās turnīra pirmajai raketei Jeļenai Jankovičai no Serbijas.

Pirmajā setā Sevastova uzvarēja tikai vienā savas serves geimā un zaudēja ar 1-6. Otrajā setā cīņa bija sīvāka, tomēr beigā atkal serbiete bija pārāka.

WTA rangā patlaban Sevastova ieņem 38.vietu un turnīrā izlikta ar piekto numuru, bet kādreizējā ranga līdere Jankoviča atrodas augstajā sestajā pozīcijā.

Iepriekš abas tenisistes savā bija starpā tikušās vienu reizi. Pagājušajā gadā Sevastova ar Jankoviču spēkojās Monterejas turnīra pirmajā kārtā, izcīnot negaidītu panākumu ar rezultātu 5-7, 6-4, 6-4.

Pusfinālā Jankoviča spēkosies ar astoto numuru izlikto Poļonu Hercogu no Slovēnijas, kura ar 4-6, 6-3, 6-3 pieveica baltkrievieti Olgu Govorcovu vai.

Kā ziņots, šī gada turnīra pirmajā kārtā Sevastova otrdien ar rezultātu 6-2, 6-4 pieveica spānieti Lauru Pousu Tio, bet ceturtdien ar 2-6, 6-2, 6-4 uzvarēja Alizē Kornē no Francijas. Tikmēr Jankoviča vispirms ar 6-4, 6-1 uzvarēja Lurdesu Domingesu Lino no Spānijas, bet otrajā kārtā ar 6-3, 6-4 uzvarēja austrieti Sibillu Bammeri.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Sevastova tika pie 70 WTA ranga punktiem.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā Sevastova WTA turnīros nestartēja, bet pagājušajā gadā šajā nedēļā Latvijas tenisiste Monterejas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, ko toreiz sasniedza pirmo reizi karjerā, tāpēc šonedēļ viņai bija jāaizstāv 130 WTA ranga punkti un jaunnedēļ Latvijas tenisiste piedzīvos nelielu kritumu rangā.

Dubultspēļu turnīrā startēja arī Līga Dekmeijere, kura pārī ar Lielbritānijas sportisti Sāru Borvelu pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-7 (2:7), 6-7 (5:7) zaudēja amerikānietei Āšai Rolai un Marī Īvai Peletjē no Kanādas.

Par dalību turnīrā Dekmeijere saņēma vienu WTA dubultspēļu ranga punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!