Foto: EPA/LETA
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien agri no rīta pēc Latvijas laika uzsāks Austrālijas atklātā tenisa čempionāta astotdaļfināla spēli pret pasaules ranga pirmo numuru, Dānijas sportisti Karolīnu Vozņacki.

Spēle sāksies pulksten 2 pēc Latvijas laika un tā risināsies centralajā kortā - Roda Leivera vārdā nosauktajā arēnā. Paredzams, ka Sevastovas un Vozņacki spēli tiešraidē translēs arī televīzijas kanāls "Eurosport".

Nākamajā kārtā Sevastovas un Vozņacki dueļa uzvarētāja tiksies ar krievieti Svetlanu Kuzņecovu vai itālieti Frančesku Skjavoni.

Dānijā dzimusī poļu izcelsmes tenisiste Vozņacki pasaules ranga tronī atrodas kopš 11.oktobra, kad pirmajā vietā nomainīja savainojumu guvušo un šobrīd nespēlējošo Serēnu Viljamsu. Tikmēr Sevastova pasaules rangā ieņem 46.vietu, tikai par vienu pozīciju atpaliekot no sava personiskā rekorda.

Tiesa, par iekļūšanu "Australian Open" astotdaļfinālā Sevastova ir nopelnījusi 280 ieskaites punktus un pēc turnīra pakāpsies WTA rangā, pirmo reizi karjera iekļūstot starp pasaules 40 labākajām tenisistēm.

Vozņacki šogad neveiksmīgi aizvadīja pirmās spēles, piedzīvojot zaudējumus divās spēlēs paraugturnīros un izstājoties pirmajā kārtā arī Sidnejas WTA sērijas turnīrā. Taču "Australian Open" Dānijas tenisiste uzsāka pārliecinoši, pirmajās divās spēlēs pret Hiselu Dulko un Vanju Kingu zaudējot tikai astoņus geimus. Savukārt piektdien trešās kārtas mačā Vozņacki pusotras stundas ilgā cīņā ar 6-4, 6-3 pieveica slovākieti Dominiku Cibuļkovu, kura bija izlikta ar 29.numuru.

Arī Sevastova līdz šim Melburnas kortos nav zaudējusi nevienu setu un pirmo reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā. "Australian Open" pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 7-6 (7:5) pieveica slovēnieti Poļonu Hercogu, bet pēc tam ar 6-4, 6-2 uzvarēja beļģieti Janīnu Vikmeijeri, kura izlikta ar 21.numuru. Savukārt piektdien Sevastova "Australian Open" trešajā kārtā nepilnas stundas laikā ar 6-1, 6-3 pieveica krievieti Vesnu Manasijevu.

Sevastova līdz šim vēl nekad nav spēlējusi pret tobrīd pasaules ranga pirmajā vietā esošo tenisisti. Pagājušā gadā Sevastova gan tikās ar trīs kādreizējām pasaules ranga līderēm – Monterejas turnīrā viņa uzvarēja Jeļenu Jankoviču, pēc tam Indianvelsā pieveica arī Anu Ivanoviču, bet Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā zaudēja Žustīnai Eninai.

Tāpat Sevastova līdz šim augstākā līmeņa turnīros nekad vēl nav spēlējusi pret Vozņacki. Ar Vozņacki Sevastova gan tikās pirms gada Federāciju kausa spēlē. Toreiz Sevastova, nebūdama sava labākajā sportiskajā formā un cīnoties ar savainojumu, zaudēja ar 2-6, 2-6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!