Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 11.) piektdien izstājās no ASV atklātā tenisa čempionātā, trešās kārtas spēlē ar rezultātu 4-6, 3-6 piekāpjoties Petrai Martičai (WTA 22.) no Horvātijas.

Sevastova spēli iesāka daudzsološi, izmantojot Martičas kļūdas un ātri vien panākot rezultātu 2-0. Ļoti ilgs izvērtās trešais geims, kurā horvātiete ar trešo breikbumbu spēja lauzt Sevastovas servi, drīz vien arī izlīdzinot rezultātu – 2-2.

Iespējas lauzt vēl kādu serves geimu bija arī liepājniecei. Tomēr Sevastova neizmantoja pa vienai breikbumbai divos geimos, taču tieši savu iespēju, rezultātam esot 4-4, izmantoja Martiča. Nākamajā geimā Horvātijas tenisiste jau tika pie trim setbumbām, kā arī uzvarēja pirmajā setā.

Otrajā setā aizvien vairāk izpaudās Martičas pārsvars. Horvātijas tenisiste turpināja spēlēt agresīvi, piespiežot Sevastovu atkāpties ļoti tālu no gala līnijas. Šāda spēles maniere ļāva horvātietei seta ievadā lauzt Sevastovas servi un panākt 2-0.

Latvijas tenisiste no šī deficīta tā arī nespēja atgūties, zaudējot spēlē ar rezultātu 4-6, 3-6.

Tādējādi liepājniece nespēj turpināt veiksmīgo sēriju "US Open" turnīros. Sevastova pērn sasniedza čempionāta pusfinālu, bet divus iepriekšējos gadus aizkļuva līdz tā ceturtdaļfinālam.

Par pusfināla sasniegšanu sportiste pērn nopelnīja 780 WTA ranga punktus, bet šogad Ņujorkā sakrāti vien 130 punktus, kas piespiedīs Sevastovu rangā nokrist no 11. vietas vismaz uz 18. pozīciju.

Naktī uz sestdienu Sevastovai gan vēl paredzēta dalība dubultspēļu turnīrā, pārī ar Anastasiju Pavļučenkovu spēlējot pret Moniku Adamčaku/Sinjunu Hanu.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi, kurā varat uzzināt detalizētāku spēles notikumu aprakstu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!