Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien izcīnījusi par "Sirds" balvu saukto apbalvojumu, ko piešķir par lielāko atdevi Federācijas kausa sacensībās, ziņots turnīra mājaslapā. Liepājniece šim godam bija nominēta otro gadu pēc kārtas.

Neviena spēlētāja pirms Sevastovas nebija pārspējusi Serēnu Viljamsu 14 iepriekšējās Federācijas kausa izcīņas vienspēlēs. Pasaules ranga 43. vietas īpašniece Sevastova Federācijas kausa kvalifikācijā šā gada februārī pirmoreiz šo sacensību vēsturē apbēdināja 23 reizes "Grand Slam" turnīros uzvarējušo amerikānieti. Panākums tika gūts Latvijas – ASV mača ceturtajā mačā Evretā, uzvarot triju setu cīņā un mačā panākot 2-2 neizšķirtu.

Pasaules grupā bez Sevastovas uz šo balvu pretendēja arī kanādiete Leila Fernandesa, spāņu tenisiste Karla Svaresa-Navarro un baltkrieviete Aleksandra Sasnoviča.

Par uzvaru līdzjutēju balsojumā Sevastova izpelnījās iespēju ziedot trīs tūkstošus ASV dolāru sevis izvēlētai labdarībai. Liepājniece šos līdzekļus novirzījusi iniciatīvai "Paēdušai Latvijai", kas izsniedz pārtikas pakas trūkumā nonākušajām ģimenēm.

"Esmu ļoti pagodināta, ka esmu iekļauta Federācijas kausa apbalvojumā. Tas ir lielisks sasniegums un privilēģija," turnīra mājaslapā citēta Sevastova.

Savukārt pa diviem tūkstošiem ASV dolāru, ko ziedot labdarībai, saņēmušas tenisistes no zemākām Federācijas kausa grupām. Šādu atzinību izpelnījusies Igaunijas tenisiste Anete Kontaveita (Eiropas/Āfrikas 1. grupa), Meksikas pārstāve Fernanda Kontrerasa (Amerikas 1. grupa), kā arī Indijas sportiste Sanja Mirza (Āzijas/Okeānijas 1. grupa).

Balva par lielāko atdevi Federācijas kausa sacensībās tiek piešķirta jau 11. gadu. Balvas mērķis ir godināt tās tenisistes, kuras ir īpaši izcēlušās savas valsts komandā, parādījušas kortā lielu cīņassparu un nesavtīgi palīdzējušas savai komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!