Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvija tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Maljorkas WTA "International" turnīra ceturtdaļfināla spēlē 6-2, 6-1 izrēķinājās ar Jafaņu Vanu no Ķīnas, sasniedzot pirmo kāda WTA turnīra pusfinālu 2019. gadā.

Liepājas tenisiste savu trešo šī gada ceturtdaļfināla spēli uzsāka ārkārtīgi precīzi, taču arī 58. vietā rangā esošā Jafaņa Vana rādīja atzīstamu sniegumu. Sevastova vairākkārt izcēlās ar saviem izcilajiem saīsinātajiem sitieniem, bet Vanai padevās vairākas agresīvas izspēles.

Pirmais sets tika salauzts pie rezultāta 3-2, kad, Vanai servējot, pretiniece neguva ne punkta. Tam sekoja sarežģīts geims, kurā arīdzan ķīniete sasniedza savu spēles pirmo breikbumbu. Tomēr Sevastova saglabāja mieru, uzvarēja geimu un izvirzījās vadībā 5-2. Seta astotajā geimā pretinieces serve tika lauzta jau otro reizi, kas ļāva Sevastovai gūt drošu uzvaru pirmajā setā.

Otrā seta sākums sagādāja vieglu izbīli, kad Vana panāca 1-1 pēc savas serves, bet Sevastova sāpēs savieba seju un saķēra ceļgalu. Liepājniece pārliecinoši uzvarēja nākamo geimu, bet pēc tā pārtraukumā pie ceļgala turēja maisiņu ledus.

Savainojums šķietami gan Sevastovai netraucēja. Tenisiste pēc pauzes aizcīnījās līdz 40:40, bet tad spēja pārvērst neizšķirtu vēl vienā lauztā Vanas servē – rezultāts setā 3-1.

Ķīnas tenisiste guva vēl pēdējo iespēju lauzt spēles gaitu, bet neizmantoja trīs breikbumbas pie Sevastovas serves. Latviete pārvarēja izbīli, bet tad noveda spēli līdz loģiskam iznākumam, uzvarot 6-2, 6-1.

Lai gan spēles laikā bija vizuāli redzams, ka tenisistei traucē karstums, ko pati Sevastova pēc spēles arī atzina, latviete spēles laikā pieļāva tikai 12 nepiespiestās kļūdas.

Sestdien, pusfināla kārtā Anastasija Sevastova tiksies ar amerikānieti Sofiju Keninu (30. vieta rangā), kura ar 1-6, 6-1, 6-3 ceturtdaļfinālā pieveica beļģieti Elisu Mertensu (21. vieta). Abas tenisistes Maljorkā jau esot kopā trenējušās, atklāja Sevastova.

Liepājniecei šajā spēlē būs iespēja sasniegt jau ceturto Maljorkas turnīra finālu pēc kārtas. Sevastova pērn finālā piekāpās Vācijas tenisistei Tatjanai Marijai, bet 2017. gadā – pēc zaudējuma finālā gadu iepriekš – kļuva par tā čempioni.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var iepazīties ar detalizētu mača gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!