Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien pārlecinoši turpināja Austrālijas atklātā tenisa čempionāta kvalifikācijas sacensības, nonākot vienas uzvaras attālumā pamatsacensībām.

Kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-1 pārliecinoši sagrāva Krievijas sportisti Veru Duševinu, kura WTA rangā ieņem 519.vietu. Kā ziņots, Sevastova pasaules rangā ir 114.vietā un kvalifikācijas turnīrā izsēta ar piekto numuru.

Sevastova maču uzvarēja 50 minūšu laikā. Sevastova trīs reizes šajā mačā atspēlēja breikpunktu, bet pati izmantoja četras no piecām breika iespējām.

Sevastova sestdien trešajā un izšķirošajā kārtā sacentīsies ar amerikānieti Džūliju Boserupu, kura rangā ieņemt 198. pozīciju). Abām tenisistēm tā būs pirmā tikšanās.

Jau vēstīts, ka kvalifikācijas pirmajā kārtā Sevastova ar 6-3, 6-2 apspēlēja speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieci Destaniju Aiavu, kura ir vien 15 gadus veca.

Citiem Latvijas tenisistiem Aļonai Ostapenko un Ernestam Gulbim jau garantētas vietas sacensību pamatturnīrā, kam izloze gaidāma piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!