Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 56.) pirmdien prestižā Vimbldonas tenisa čempionāta, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-1 pārspēja Kazahstānas tenisisti Zarinu Dijasu (WTA 101).

Sevastova pretiniece Vimbldonas turnīra otrajā kārtā būs ukrainiete Marta Kostjuka (WTA 70.), kura ar 6-3, 6-4 apspēlēja pēdējo sezonu karjerā aizvadošo nīderlandieti Kiki Bertensu (WTA 21.).

Sevastova savas karjeras pirmajā savstarpējajā duelī pret Dijasu uzvaru guva stundas un astoņu minūšu laikā.

Mača sākumā Sevastova pieļāva diezgan daudz nepiespiestās kļūdas, un sestajā geimā Dijasa to izmantoja. Viņa izmantoja pirmo no divām breikbumbām un pārņēma vadību ar 4-2. Jau nākamajā geimā Sevastova atbildēja ar savu realizētu breiku, un pēc šī geima liepājniece sāka darboties ievērojami drošāk. Tad viņa uzvarēja arī nākamo pretinieces serves geimu un droši uzvarēja setu.

Otrajā setā Sevastovai viss ritēja kā pa diedziņu, kamēr Dijasai spēle pajuka. Vienīgo geimu latviete zaudēja seta ievadā, bet maču noslēdza ar sešiem uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Sevastovai Vimbldonas čempionāts līdz šim bijis neveiksmīgākais karjerā, un viņa nav tikusi tālāk par otro kārtu. Ar savu otrās kārtas pretinieci Kostjuku Sevastova cīnījās Īstbornas turnīra pirmajā kārtā, uzvarot ar 6-1, 6-7 (6:8), 6-4.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!