Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Brisbenas WTA "Premier" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 0-6, 4-6 piekāpās pasaules ranga piektajai raketei Naomi Osakai no Japānas.

Līdz ar to Sevastova, kura pasaules rangā ierindojas 11. vietā, pēc šī pusotrā stundā piedzīvotā zaudējuma nopelnīja 100 WTA ranga punktus. Pagājušajā gadā viņa Brisbenā iekļuva pusfinālā, tāpēc viņa zaudēs 85 ranga punktus.

Maču Sevastova iesāka ar uzvarētu pretinieces serves geimu, un šo pārsvaru viņa saglabāja arī turpinājumā. Seta izskaņā viņa vēlreiz "lauza" Osakas servi un uzvarēja ar 6-3. Otrajā setā Latvijas tenisiste pilnībā pazaudēja spēles pavedienu, un kortā viņai neizdevās praktiski nekas, tāpēc arī viņa piekāpās ar 0-6.

Trešajā setā Osaka izvirzījās vadībā ar 3-1, taču Sevastovai vēl bija viena breikbumba, lai izlīdzinātu rezultātu. To neizdevās izmantot, un japāniete svinēja uzvaru visā mačā.

Pirmajā kārtā Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja austrālieti Darju Gavrilovu, kura pasaules rangā atrodama 35.pozīcijā, savukārt otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 6-0 sagrāva iepriekš kvalifikāciju pārvarējušo britu tenisisti Herieti Dārtu, kura rangā atrodama 149.vietā.uva pusfinālā, tāpēc viņa zaudēs 85 ranga punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!