Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova Taškentas WTA "International" sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 5-7, 6-3, 3-6 piekāpās krievietei Valērijai Savinihai.

Līdz ar to Latvijas tenisiste turnīru noslēdza ar 30 WTA ranga punktu nopelnīšanu. Pagājušajā gadā Sevastova šajā nedēļā turnīros nepiedalījās, tāpēc viņai nav jāaizstāv WTA ranga punkti.

Maču abas spēlētājas iesāka ar nepārliecinošu spēli pie savas serves. Ja cīņas ievadā pretinieces servi lauza Sevastova, tad ceturtajā geimā tas pats padevās arī Savinihai, rezultātam kļūstot 2-2. Arī pirmā seta turpinājumā Sevastovai vairākas reizes nācās smagi cīnīties par savas serves nosargāšanu, ko pilnvērtīgi izdarīt neizdevās, latvietei piedzīvojot zaudējumu ar 5-7.

Otrajā setā cīņa ritēja burtiski punkts punktā, pēc nospēlētiem sešiem geimiem rezultātam esot neizšķirtam 3-3. Septītajā geimā Sevastovai izdevās lauzt pretinieces servi, pārņemot vadību un geimu vēlāk panākot 5-3 savā labā. Nākamajā izspēlē Latvijas pārstāve darbojās ļoti pārliecinoši, nedoto pretiniecei cerības uz panākumu, vēlreiz laužot krievietes servi un izlīdzinot mača rezultātu.

Sevastova WTA rangā pašlaik ieņem 76.vietu un turnīrā izlikta ar ceturto numuru, bet Saviniha pasaules rangā atrodas 133.pozīcijā.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā tikušās vienu reizi - 2009.gadā Dubaijas ITF 75 000 sērijas turnīra otrās kārtas mačā Sevastova piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 6-4, 4-6, 0-6.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Sevastova ar 6-0, 7-6 (7:1) pieveica ukrainieti Mariju Koritcevu, bet Saviniha ar 6-4, 6-3 pārspēja ukrainieti Ļesju Curenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!