Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ir viena no četrām kandidātēm uz Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) gada atgriešanās balvu, informē turnīra mājaslapa internetā.

2013.gadā Sevastova pēc daudzajiem savainojumiem un slimībām paziņoja par karjeras beigām, taču aizvadītajā janvārī viņa atgriezās tenisā un izcīnīja uzvaras pirmajās 13 spēlēs ITF turnīros, iegūstot divus titulus. Viņa turpināja krāt uzvaras, piedalījās "WTA International" sērijas turnīros, Florjanopolisā iekļūstot pusfinālā, bet Maskavā sasniedzot ceturtdaļfinālu. WTA rangā viņa pakāpusies līdz 112.vietai.

Uz šo balvu pretendē ari Venusa Viljamsa, kura šo sezonu iesāka ranga 19.vietā, bet pēc veiksmīgas sezonas, kurā izcīnīja trīs WTA turnīru titulus, viņa rangā pakāpusies līdz septītajai vietai.

Savukārt Betānijai Matekai-Sendsai no ASV pērnā gada martā tika veikta gūžas operācija, kas viņai neļāva spēlēt pusgadu. Šīs sezonas sākumā viņa bija ārpus WTA vienspēļu un dubultspēļu ranga TOP 250, bet pēc veiksmīgās atgriešanās kortā viņa vienspēlēs ir 60.vietā, bet dubultspēlēs – trešajā pozīcijā. Austrālijas un Francijas atklāto tenisa čempionātu dubultspēlēs viņa kopā ar čehieti Lūsiju Safāržovu kļuva par čempionēm.

Pēc sava trešā bērna laišanas pasaulē kortā atgriezās arī Katerina Bondarenko, un veiksmīgi startēja WTA sērijas turnīros, kā arī iekļuva "US Open" pamatsacensībās. Viņa WTA rangā ieņem 88.vietu, pirmajā simtniekā atgriežoties pēc trīs gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!