Foto: DELFI

Latvijas tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko pēc uzvarām Federāciju kausa mačos pret slovākietēm neslēpa, ka bijis liels uztraukums un atbildība savu līdzjutēju priekšā, bet tieši līdzjutēji palīdzējuši un dzinuši sportistes uz priekšu.

Ziņots, ka Federāciju kausa Pasaules otrās grupas mačā Latvija pēc pirmās spēļu dienas ar 2-0 uzvar Slovākiju. Šī dueļa uzvarētājas (cīņā līdz trīs uzvarām) iekļūs "play off" un cīnīsies par iekļūšanu spēcīgāko sabiedrībā.

Ostapenko dienas pirmajā mačā gandrīz trīs stundu ilgā duelī pieveica Rebeku Šramkovu. Sākotnēji Ostapenko bija plānots spēlēt pret Viktoriju Kužmovu, tomēr savainojuma dēļ Slovākija veica izmaiņu.

"Tas bija negaidīti. Uzzināju kādu pusstundu pirms sākuma. Nezināju, ko no viņas gaidīt. Brīžiem viņa spēlēja ļoti labi, bet dažreiz ātri kļūdījās. Tāpēc priecīga, ka uzvarēju maču," sacīja Ostapenko. "Tā bija ļoti svarīga uzvara. Īpaši mājās un savu līdzjutēju priekšā. Pilna arēna, fantastiskas sajūtas. Sākumā (cīņas gaita) negāja, kā gribējās, bet tad izdevās salauzt (pretestību) un uzvarēt."

Ostapenko atzina, ka šobrīd savā sniegumā cenšas samazināt nepiespiesto kļūdu daudzumu un cenšas saglabāt bumbiņu ilgāk spēlē, spēlējot gudrāk. Runājot par savu sportisko formu pēc savainojuma sadziedēšanas, Ostapenko norādīja, ka "lēnām ieeju savā formā".

"Es labāk pat spēlēju Federāciju kausā, jo nespēlēju par sevi, bet par Latviju. Man tas ir liels gods pārstāvēt Latviju un spēlēt šajā komandā. Deviņus gadus nebiju spēlējusi mājās, bija patīkama atmosfēra," uz mājas sienu atbalstu norādīja Latvijas šī brīža otra labākā tenisiste. "Dzirdēju skatītājus (spēles gaitā), esmu priecīga atkal spēlēt mājās. Gandrīz pilna arēna, pozitīvas emocijas un tas palīdzēja uzvarēt."

Dienas otrajā spēlē Sevastova pēc smaga cīņas sākuma pieveica Annu Karolīnu Šmiedlovu. Rīt Sevastovai būs dienas pirmā spēle, tomēr pretiniece nav zināma. Slovākijas komanda vēl domā, vai pieteiks Kužmovu, kura tulznu dēļ neizgāja uz cīņu pret Ostapenko. Ja Kužmova nevarēs spēlēt, tad slovāki, visticamāk, kortā sūtīs Šramkovu.

"Labi, ka ir jau 2-0 pēc pirmās dienas. Rīt man jāspēlē pirmajai. Jā, jākoncentrējas, jo nezinu, ar ko būs jāspēlē. Zinu, ka jāspēlē pulksten 13:00, un tas ir labi. Zinu abas pretinieces, un būs labi. Ja nu kas, ir vēl pēc tam mači. Bet būs labi," pārliecināta ir Sevastova. "Svarīgākais, ka es zinu, cikos jāspēlē. Šodien bija grūtāk otrajai spēlēt. Šodien ilgi gaidīju spēli, jo bija nervozs pirmais mačs. Domāju, ka būs vieglāk iziet pirmajai un spēlēt."

"Bija grūti (spēlēt otrajai), iesildoties nervozēju. Jo pirmo reizi mājās, liela zāle, visi gaida, protams, uzvaru... Pirmos punktus cīnījos, tad tiku tam pāri, bija jau vieglāk un otrajā setā jau baudīju spēli. Domāju, ka svarīgs bija otrā seta pirmais geims – viņa bija vadībā ar 40-0, bet es uzvarēju. Tad noticēju saviem spēkiem arvien vairāk, un tad ļoti labi turpināju maču," piebilst Sevastova, kura atzina, ka pirms mača nācies divreiz iesildīties, jo ieilgusi Ostapenko cīņa.

Abas Latvijas tenisistes un komandas kapteinis Adrians Žguns neslēpa, ka bijis uztraukums, kas ir normāli tāda līmeņa mačos un pilno tribīņu priekšā.

"Mēs paši taisām to spiedienu, jo gribam, lai uzvaram. Bet līdzjutēji palīdzēja un brīvāk spēlēju otrajā setā. Jā, gribam vienmēr spēlēt perfekti bez kļūdām, bet tas nav iespējams tenisā. Vienmēr būs kļūdas. Ar otro – un arī pirmo - setu esmu apmierināta. Tagad nedaudz laiks analizēt savu spēli un jāgatavojas rītdienai," norādīja liepājniece Sevastova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!