Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ar pārinieci Anastasiju Pavļučenkovu pirmdien Melburnā neizgāja laukumā "Yarra Valley Classic WTA 500" dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, abām izstājoties no sacensībām.

Latvijas/Krievijas duetam pirmajā kārtā bija jātiekas ar ķīnietēm Jifaņu Sjui un Džaosjuaņu Janu, kurām piešķirts sestais numurs.

Ņemot vērā, ka Sevastova ar pārinieci atsauca dalību no turnīra, viņām naudas prēmiju un WTA ranga punktus neizdevās nopelnīt.

Iepriekš šajā turnīrā Sevastova vienspēlēs pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-2 uzveica amerikānieti Medisonu Bringlu (WTA 83.).

Otrajā kārtā Sevastova otrdien tiksies ar savu dubultspēļu pārinieci, kuru septiņos dueļos ne reizi vēl nav izdevies uzvarēt.

Turnīrs uz cietā seguma Melburnā noris no 31. janvāra līdz 6. februārim.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!