Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien, 31. augustā, Ņujorkā nervozā cīņā uzvarēja ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas spēlē, divu stundu un divu minūšu ilgā cīņā ar 6-3, 5-7, 6-4 pieveicot mājinieci, pasaules tenisa uzlecošo zvaigzni Koriju Gofu.

Tādējādi Sevastova beidzot pārtraukusi neveiksmju joslu, jo liepājniecei tā bija pirmā uzvara WTA sērijas mačos kopš pērnā gada oktobra. Sevastovai gan oficiālajās sacensībās šogad ir viena no lielākajām uzvarām karjerā pār Serēnu Viljamsu, bet tas bija Federāciju kausa ietvaros.

Otrajā kārtā Sevastova, kura izlikta ar 31. numuru, tiksies ar ukrainieti Martu Kostjuku. 18 gadus vecā Ukrainas tenisiste, kura pasaules rangā ieņem 137.vietu, pirmās kārtas mačā negaidīti viegli ar 6-2, 6-1 pieveica krievieti Darju Kasatkinu.

Sevastova spēli sāka ar breiku, bet uzreiz zaudēja serves geimu. Liepājas tenisiste piektajā geimā atkal lauza pretinieces serves geimu un vēlreiz to paveica devītajā geimā, līdz ar to uzvarot pirmo setu.

Otrajā setā Sevastova zaudēja pirmos divus geimus, bet tad bija pārāka nākamajos četros un panāca 4-2. Sevastova, uzvarot serves geimā, varēja palielināt savu pārsvaru un nonākt viena geima attālumā no uzvaras mačā, tomēr neizmantoja savu iespēju. Viņa zaudēja trīs geimus pēc kārtas, tad gan atspēlējās un panāca 5-5, bet zaudēja nākamos divus geimus un otro setu.

Nervozā cīņā ritēja pēdējais sets, pretiniecēm ilgi nespējot lauzt serves geimus. Sevastova jau pirmajā geimā atspēlēja dubulto breikbumbu, bet vairs nedeva pretiniecei iespējas. Savukārt Gofa, kura mačā pieļāva 13. dubultkļūdas, nedroši aizvadīja desmito geimu. Sevastova to izmantoja un ar ceturto mačbumbu svinēja uzvaru visā cīņā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!