Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova gaidāmajā Vimbldonas tenisa čempionātā izsēta ar 12. numuru, bet Jeļena Ostapenko nav iekļuvusi starp izliktajām tenisistēm, liecina turnīra rīkotāju sniegtā informācija.

Sevastova jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā arī ierindojas 12. pozīcijā. Lai arī Vimbldonas čempionātā tenisistu izlikšanas sistēma ir citādāka, tomēr šī brīža Latvijas vadošo tenisisti tas nav ietekmējis.

Savukārt Ostapenko WTA rangā ierindojas 35. pozīcijā, un viņai arī pēc Vimbldonas čempionāta sistēmas nav izdevies iekļūt 32 tenisistu pulkā, kuras tika izsētas.

Taču Ostapenko kopā ar krievieti Veroniku Kudermetovu izlikta ar 14. numuru dubultspēļu turnīrā. Latvijas sportiste dubultspēļu rangā ir 31. pozīcijā, bet Kudermetova atrodama 35. pozīcijā.

Sevastovai Vimbldonas čempionāta vienspēles līdz šim nav bijušas pārāk veiksmīgas, un viņai otrajā kārtā izdevies iekļūt tikai vienu reizi, 2017. gadā. Septiņās spēlēs viņa izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Savukārt Ostapenko Vimbldonā 2017. gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet pērn – pusfinālu. 14 spēlēs Vimbldonā viņa izcīnījusi 10 uzvaras.

Sieviešu turnīrā ar pirmo numuru izlikta WTA ranga līdere Ešlija Bārtija, bet Naomi Osaka un Karolīna Plīškova spēlēs kā otrā un trešā rakete.

Vīriešu tenisa turnīrā ar pirmo numuru izlikts Novāks Džokovičs, bet Rodžers Federers izlikts ar otro numuru, lai arī pasaules rangā viņš ir trešais. Rafaels Nadals izsēts ar trešo numuru, un viņš jau paudis sašutumu par to, jo rangā atrodas pozīciju augstāk.

Latvijas vīriešu tenisa līderis Ernests Gulbis rangā atrodams 90. pozīcijā, tāpēc nebija pat tuvu Vimbldonas izsēto spēlētāju TOP 32.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!